Адмінкомісія штрафує запоріжців за захаращення територій та стихійну торгівлю

05.11.2019 17:19

У Запорізькій міській раді 5 листопада відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті. Розглянули близько 50 протоколів, складених працівниками поліції, Інспекції з благоустрою та представниками райадміністрацій щодо жителів Запоріжжя.

Адміністративна комісія засідає кожні два тижні. Цього разу найбільша кількість складених протоколів - за стихійну торгівлю, захаращення і засмічення територій.

Так, адміністративний протокол склали на багатодітну матір, яку вчетверте за кілька місяців помітили за торгівлею на стихійному ринку. З огляду на сімейні обставини, члени адміністративної комісії призначили їй мінімальний штраф - 340 грн.

Також члени адмінкомісії розглянули один випадок, пов'язаний з вивезенням сміття. Житель приватного сектора склав тверді побутові відходи в пакет, який не є фірмовою тарою підприємства з вивезення сміття «Вельтум». Як наслідок - це призвело до засмічення території. За словами порушника, у нього закінчилися фірмові пакети підприємства. Адміністративна комісія вирішила не виписувати запоріжцю штраф і обійтися усним попередженням.

Серед інших порушень - торгівля продуктами в непризначених місцях, відсутність необхідної документації у підприємців. Кожен випадок розглядали індивідуально, враховували пояснення порушників.

Штрафи порушники повинні сплатити протягом 15 діб. У разі незгоди з рішенням адмінкомісії його можна оскаржити.