У Запоріжжі пройшов другий етап конкурсу «Кращий опікун року»

12.09.2017 16:25

Минулого року міська влада вперше ініціювала проведення конкурсу «Кращий опікун, піклувальник року». Після успішного дебюту конкурс проходить і в нинішньому році.

Сьогодні, 12 вересня, у великому залі Запорізької міськради відбувся його другий етап - засідання конкурсної комісії під головуванням заступника міського голови Анатолія Пустоварова.

Нагадаємо, на першому етапі конкурсу «Кращий опікун, піклувальник року» все опікуни та піклувальники, які проживають в Запоріжжі і виховують не менш одного року дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 3 до 18 років, могли подати заявки на участь. Всього було прийнято 56 заявок. До другого етапу було відібрано 32 учасники в таких номінаціях: «Талановита родина» - 11; «Сім'я майстрів» - 18; «Спортивна сім'я» - 3.

Анатолій Пустоваров підкреслив, що головна мета конкурсу - популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сприяння забезпеченню належних умов для виховання дітей, їх соціально-правовий захист.

- Міська влада й надалі буде всіляко підтримувати різні форми сімейного виховання дітей, позбавлених родинного тепла з тих чи інших обставин. Відрадно, що кількість дітей, які ростуть поза сім'єю, рік від року зменшується, і сьогодні їх налічується 114, - зазначив Анатолій Пустоваров. - Необхідно не тільки висловити подяку і морально підтримати опікунів, а й заохотити їх матеріально. Лауреати та переможці конкурсу будуть нагороджені цінними призами та подарунками, які знадобляться їм у побуті.

Сьогодні керівники районних відділень служби (управління) у справах дітей міськради презентували відеоролики всіх опікунів-конкурсантів і детально охарактеризували кожну сім'ю. Члени конкурсної комісії оцінювали представлені відеороботи від 1 до 5 балів. На третьому етапі, який відбудеться 18 вересня, будуть оцінені творчі роботи та виступи учасників конкурсу.

Підсумки конкурсу «Кращий опікун, піклувальник року» будуть підведені в міському Палаці дитячої та юнацької творчості на фінальному гала-концерті 22 вересня, який почнеться о 16.30.