Володимир Буряк прокоментував інформацію про можливу передачу аеропорту в концесію

06.11.2019 14:37

В останній час з’явилася інформація про плани передати у концесію Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» та аеропорти кількох міст України. Зокрема такі плани озвучило міністерство інфраструктури. Це питання отримало значний резонанс, чутки про це поширюються у соціальних мережах. На прохання журналістів свою позицію з цього приводу висловив міський голова Володимир Буряк.

- Аеропорт, весь аеродромний комплекс з землею, спорудами, належить запорізькій громаді. В його розвиток вкладали кошти бюджету міста, аеропорту, кредитні ресурси. Тому його подальшу долю повинні вирішувати самі запоріжці, громада в особі депутатів міської ради. Якщо цікавить моя особиста думка, то я проти того, щоб аеропорт було передано у концесію, - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, вже кілька років реалізується міська програма розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. Її впровадження контролює особисто Володимир Буряк.

Відремонтовано злітно-посадкову смугу, завершується будівництво нового пасажирського терміналу. Оновлюється світлосигнальне та радіотехнічне обладнання. Збільшується кількість рейсів та пасажирів. З Запоріжжям почали співпрацювати бюджетні авіакомпанії. Зокрема з березня 2020 року будуть відкриті рейси з дешевими квитками до Кракова, Відня, Вільнюса, Вроцлава, Гданська та Будапешта. Збільшується і прибутковість аеропорту.