У Запоріжжі розпочалося масштабне безкоштовне обстеження городян з метою раннього виявлення раку шкіри

13.09.2017 09:35

У Запоріжжі стартував марафон безкоштовного обстеження працівників промислових підприємств з метою раннього виявлення раку шкіри. Акція проводиться за участю міської влади Запоріжжя в рамках Міжнародної програми «Євромеланома».

Безкоштовну онкодіагностику у працівників, що мають на шкірі родимки, проводитимуть три бригади експертів-онкологів клініки «Анабель», членів Міжнародного Союзу дерматоскопії (IDS). Для діагностування на запорізькі підприємства буде доставлений унікальний, єдиний в Україні, епілюмінесцентний комп'ютерний дерматоскоп MoleMax (Австрія).

На думку головного онколога Запорізької області Анатолія Мещанінова, така масштабна безкоштовна акція проводиться вперше і дозволить охопити обстеженням понад 30000 робітників промислових підприємств, де проблеми виникнення раку шкіри є особливо актуальними. План обстеження опублікований на сайті www.anabelle.com.ua.

Першими пройшли безкоштовну онкодіагностику понад 100 робтників комунального підприємства «Запоріжелектротранс». 7 вересня онкологами проведені мамологічні огляди і онкодіагностика родимок у 149 співробітників титаномагнієвого комбінату.

12 вересня експерти-онкологи провели обстеження більше 100 робітників підприємства "Укрграфіт".