У Заводському районі Запоріжжя з'явився новий дитсадок

06.11.2019 17:46

У Запоріжжі після капітального ремонту відкрився новий дитячий садок у Заводському районі. З відкриттям дошкільного закладу вдалося повністю ліквідувати проблему черг в дитсадки району.

Дитячий садок «Берегиня» працює лише четвертий день. Уже зараз групи укомплектовані на 80%. Однак набір дітей триває - з 95 місць залишилося ще 20.

Діти та їхні батьки чекали відкриття дитсадка протягом трьох років. За цей час тут провели капітальний ремонт приміщення. Оновили все - як зовні, так і всередині. Так, виконали ремонт покрівлі, внутрішній косметичний ремонт, зробили перепланування, замінили комунікації, встановили нове обладнання та меблі, утеплили фасад будівлі, облаштували прилеглу територію з басейном, провели сучасну систему поливу зелених насаджень, відремонтували павільйони.

На капітальний ремонт дитсадка з міського бюджету виділено 12 млн грн. Ще 3,5 млн грн спрямували на меблі та обладнання.

- До реконструкції цей будинок перебував у стані розрухи, тому на його відновлення пішло стільки часу і сил. Зараз наш дитсадок став одним з найсучасніших в районі, батьки з задоволенням приводять сюди своїх дітей. Таким чином вдалося повністю прибрати черги в дитсадки в Заводському районі станом на сьогодні. Вдячні за це міській владі, яка планомірно підійшла до вирішення цієї проблеми, - розповіла завідуюча дитячим садком «Берегиня» Світлана Оттіна.

З дітьми займаються кваліфіковані педагоги і нянечки. Керівництво дитсадка каже, що трудовий колектив сформований на 100%. Немає дефіциту в кадрах, бо для працівників дошкільних установ підвищили зарплату за рахунок міського бюджету.

Дитячий садок «Берегиня» став тринадцятим дошкільним закладом у Заводському районі.