У Запоріжжі проходять форуми креативної індустрії та освіти

07.11.2019 12:10

З 7 по 9 листопада у виставковому комплексі «Козак-Палац» проходить «Форум освіти». Це масштабний захід, який об'єднав одразу кілька подій - «Ярмарок освіти», форуми «Живи і працюй в Україні» і «Креативні індустрії - шлях до розвитку», на яких побували представники місцевої влади.

Форум «Креативні індустрії - шлях до розвитку» проходить у Запоріжжі вперше. Він створений для того, щоб творчі люди Запоріжжя змогли знайти спосіб і місце для розвитку. Учасники форуму почули історії успіху діячів сфери дизайну, літератури, мистецтва, музейної справи, музики.

Також організатори підготували для присутніх майстер-клас, де вони дізналися, як знайти інструменти, фінанси для втілення в життя своїх творчих ідей. Кваліфіковані фахівці розповіли учасникам форуму, як підготувати і подати грантовий проєкт, які є конкурсні програми в Українському культурному фонді 2020 року, представили новий проєкт ЄС House of Europe, який також пропонує гранти та програми для креативних індустрій і культури.

- Суть заходу - акцентувати увагу на потенціалі нашого міста. Креативна економіка - це та ніша, яка залишиться, коли штучний інтелект щільно увійде в наше життя. Експерти прогнозують, що це трапиться в 2025-2030 році. Щойно штучний інтелект забере на себе всі технологічні процеси, людині залишиться саме ця ніша. І ми заздалегідь приділяємо увагу розвитку креативної індустрії, - розповів радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Серед інших заходів у рамках Форуму освіти - форум «Живи і працюй в Україні», а також «Ярмарок освіти», де себе презентували навчальні заклади міста, області та Європи.