Олексій Гончарук заявив, що перша черга будівництва запорізьких мостів має бути завершена за 2 роки

07.11.2019 14:40

Будівництво нових мостових переходів буде на особистому контролі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. При цьому першу чергу будівництва мають завершити за два роки. Це дозволить відкрити рух по трьох смугах руху по нових мостах з одного берега Дніпра на інший. Про це заявив сьогодні Олексій Гончарук під час наради на будівництві запорізьких мостів.

Сьогодні з робочою поїздкою до Запоріжжя приїхав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Під час перебування на об’єктах його супроводжували представники обласної влади, міський голова Володимир Буряк, народні депутати України.

Голова Уряду побував на будівництві нових мостових переходів. Цей об’єкт знаходиться у державній власності, але вже довгий час процес будівництва фактично «заморожено». Новий уряд обіцяє, що справа зрушить з мертвої точки.

- Нові запорізькі мости важливі для Запоріжжя, але разом з тим це стратегічно важливий об’єкт для України. Адже відсутність цих мостів ставить під загрозу долю греблі Дніпрогесу, яку потрібно закривати для ремонту. Тому дуже важливо вирішити питання будівництва мостів, - заявив Олексій Гончарук.

На даний момент вже завершено експертизу коригування проєктної документації будівництва мостів. Керівник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко відзначив, що коригування стало можливим у тому числі й тому, що місто виділило 15 мільйонів гривень з бюджету на внесення змін у проєкт. Зараз готують документи для оголошення тендеру, який буде міжнародним. Його планують оприлюднити наприкінці листопада. Вже наприкінці січня - у лютому може бути визначено підрядника будівництва.

Прем’єр-міністр України запевнив, що у бюджеті наступного року буде достатньо коштів для запорізького будівництва. Необхідно лише провести тендер так, щоб перемогла компанія не лише з найнижчою ціною, а й з можливістю використання сучасних технологій під час виконання робіт.

- Гроші у бюджеті будуть. Контролюватимемо якість, строки виконання робіт. Будівництво знаходитиметься під моїм особистим контролем. За два роки перша черга робіт має бути завершена, відкрито 3 смуги руху з одного берега Дніпра на інший, - сказав Олексій Гончарук.

За словами голови уряду, у результаті це дозволить забезпечити рух по нових мостах в одному напрямку, рух у зворотному напрямку можна буде здійснювати через мости Преображенського. Після цього рух на греблі Дніпрогесу можна буде тимчасово закрити для виконання ремонтних робіт.

- Запорізькі мости – важливий інфраструктурний об’єкт. Впевнений, що після завершення будівництва запоріжці будуть ними пишатися. Сподіваємося у процесі виконання робіт на сприяння місцевої громади, міської влади, - наголосив Олексій Гончарук.