Олексій Гончарук прокоментував інформацію про можливу передачу запорізького аеропорту в концесію

07.11.2019 15:44

Держава дійсно планує передачу у концесію українських аеропортів та морських портів. Це потрібно для їх подальшого розвитку за рахунок ресурсів не лише державного бюджету, а й бізнесу. Про це сьогодні сказав, відповідаючи на запитання журналістів, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Останнім часом поширилася інформація, що Міністерство інфраструктури планує передати у концесію низку українських аеропортів. У тому числі й запорізький. У той же час запоріжці у соціальних мережах почали висловлювати занепокоєння з цього приводу. Адже запорізький аеропорт розвивається, приносить прибуток місту, тому не зовсім зрозуміло, для чого передавати його в концесію.

З питанням щодо подальшої долі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» журналісти сьогодні звернулися до Олексія Гончарука.

- Дійсно розглядаємо можливість передачі у концесію українських аеропортів та портів. Це дасть можливість залучити для їх розвитку кошти бізнесу. Як це може виглядати? Наприклад, держава будує злітно-посадкову смугу, бізнес-термінал та іншу інфраструктуру, - зазначив Олексій Гончарук.

Відзначимо, Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» знаходиться у власності міста та успішно розвивається. Це стало можливим лише після переходу аеропорту у власність міста. Поки він знаходився у власності держави, то був фактично збитковим, стояло питання про його закриття.

Однак зараз реалізується програма розвитку аеропорту, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. Вже завершено ремонт злітно-посадкової смуги. На завершальному етапі будівництво нового пасажирського терміналу. Розвиток аеропорту фінансується за рахунок бюджету Запоріжжя, коштів самого аеропорту, кредитних ресурсів. Реалізація програми, впровадження якої контролює Володимир Буряк, вже дозволила у кілька разів збільшити кількість пасажирів та прибутки аеропорту, відкриваються нові рейси, у тому числі бюджетні.