У запорізькій «Затишній домівці» з’явився сучасний спортивний майданчик

07.11.2019 16:29

Заплановано, що територія стане активним місцем відпочинку як для дорослих, так і для зовсім маленьких мешканців закладу. Завдяки перемозі у конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто» тут вдалось обладнати кілька тренажерів, встановити дитячі гойдалки та лавки, а також закупити спортивне обладнання та іграшки.

Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» розпочав свою роботу у березні 2019 року. У закладі працюють два відділення: для матерів з дітьми та «Соціальна квартира». Робота першого спрямована на надання комплексу соціальних послуг та соціально-психологічної реабілітації матерям з дітьми, вагітним жінкам, породіллям з новонародженими. Відділення «Соціальна квартира» – структурний підрозділ стаціонарного перебування закладу, тут надають комплекс соціальних послуг та захищають права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, які опинились у складних життєвих обставинах. Такий заклад – єдиний в Україні, що фінансується за рахунок міського бюджету. Одночасно тут можуть обслуговуватися 39 людей. Для їх перебування облаштовано все необхідне – кімнати, кухні, пральня, санвузли.

Відсьогодні на території закладу запрацювала локація для відпочинку і розваг місцевих мешканців. Спортивний майданчик вдалось побудувати завдяки перемозі у конкурсі соціальних ініціатив «Ми - це місто». За грант у розмірі 85 тисяч гривень закупили тренажери, гойдалки, спортивне обладнання, іграшки тощо. У подальших планах – покращення території майданчика, зокрема облаштувати навколо нього «Доріжки здоров’я».

- У закладі перебувають люди, що потрапили у скрутні життєві обставини. Тож чудово, коли робляться такі речі, які можуть якось покращити їх життя тут. Цей майданчик – стане гарним місцем, де мами з дітьми зможуть проводити дозвілля, відволікатися від проблем і по-справжньому відпочивати. Наша мета – робити заклад ще кращим та затишнішим і допомагати таким чином зберігати біологічні родини, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.