Розвиток запорізького аеропорту активізує стосунки Запоріжжя та Туреччини

08.11.2019 11:00

Лікарі з України та Туреччини зібралися сьогодні у Запоріжжі, щоб обговорити питання лікування захворювань хребта. Науково-практичний симпозіум з цього приводу проходить на базі Запорізького державного медичного університету. Його було організовано спільно з університетом та департаментом охорони здоров’я Запорізької міської ради. У відкритті заходу взяв участь міський голова Володимир Буряк, який відзначив важливість проведення подібних наукових конференцій для Запоріжжя.

Медики з Запоріжжя та інших регіонів України, Туреччини сьогодні беруть участь у науково-практичному симпозіумі, присвяченому питанням лікування захворювань хребта. Мета заходу – обмін досвідом, вивчення можливостей його використання для лікування пацієнтів.

Ректор Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник відзначив, що університет має давні традиції співробітництва з турецькими колегами. Обмін студентами, досвідом, проведення спільних конференцій.

- Будемо укріплювати наші зв’язки за різними напрямками. До того ж зараз, завдяки розвитку запорізького аеропорту, підтримувати такі зв’язки стало значно легше. Прямі рейси турецьких авіакомпаній дозволяють це. Наприклад, сьогодні у нашому заході беруть участь 25 гостей з Туреччини, - сказав Юрій Колесник.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що проведення подібних заходів є вагомою подією для Запоріжжя.

- Важливо, щоб спеціалісти могли не лише отримати фундаментальні знання, але мали б можливість обмінятися досвідом з конкретних напрямків роботи. Головне, щоб кінцевим результатом стала можливість використання нових методик у вашій роботі, - заявив Володимир Буряк.

Професор Олександр Ніконенко наголосив, що тема лікування хребта зараз є дуже актуальною. Адже проблема набуває поширення. Відзначив значення підтримки медицини з боку міської влади Запоріжжя і гість з Дніпра, академік Олександр Лоскутов.

- Сьогодні ми знаходимося в одному з кращих медичних університетів України. Важливо, що у Запоріжжі міська влада підтримує не лише подібні заходи, але й приділяє значну увагу підтримці медицини. Міський голова Запоріжжя робить для розвитку галузі охорони здоров’я більше, ніж робиться у Дніпрі, - відзначив Олександр Лоскутов.