Запоріжців закликають долучатися до благодійного марафону на підтримку воїнів АТО та ООС

08.11.2019 15:13

За ініціативи Товариства ветеранів АТО Запоріжжя та за підтримки міського голови Володимира Буряка стартував міський благодійний марафон для учасників АТО та ООС. Сьогодні представники міської влади зустрілися з громадськістю, щоб дізнатися, як проходить збір коштів у рамках марафону.

За словами представників Товариства ветеранів АТО Запоріжжя, марафон вже розпочався, і перші охочі вже переказали кошти на рахунок громадської організації. Депутати міської ради також підтримали ініціативу та проголосували за виділення 100 тис. грн з міського бюджету.

Щоб популяризувати подію, запорізька влада займається організацією зовнішньої реклами на вулицях Запоріжжя та планує провести тематичні заходи в закладах культури й освіти.

За словами організаторів, мета благодійного марафону - соціальний захист ветеранів АТО та ООС, допомога родинам загиблих.

- Вважаю, що марафон дуже важливий не тільки для допомоги учасникам АТО, але й для того, щоб суспільство відчуло свою причетність до захисту України. Адже це є не лише проблемою наших захисників, які стояли і стоять на передовій. Все суспільство має зрозуміти, що війну можна виграти тільки разом, об’єднавшись, - сказав депутат міської ради, голова Товариства ветеранів АТО Запоріжжя Олег Коломоєць.

У Запоріжжі – понад 5 тисяч учасників бойових дій на Донбасі, з них більше 200 отримали інвалідність у боях. Також у місті понад 100 членів сімей загиблих, які також потребують підтримки.

Збір коштів триватиме до 6 грудня. Реквізити: Громадська організація "Товариство ветеранів АТО Запоріжжя" код ЕДРПОУ 40325293, ЗОУ АТ "ОЩАДБАНК" МФО 313957, рахунок 26002300304148.