У програмі «Черговий по місту» обговорювали нагальні для Запоріжжя питання

08.11.2019 16:29

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі Z ведучий разом з представником місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. До студії 7 листопада завітав заступник Запорізького міського голови Олексій Бородай. Він відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та у соціальній мережі Фейсбук.

Традиційно програма почалася зі звіту гостя студії. Олексій Бородай розповів, що у Шевченківському районі після реконструкції запрацювали дві амбулаторії - сімейна № 1 та дитяча № 6. У цій же будівлі, за адресою вулиця Брюллова, 6, тепер функціонує й поліклінічне відділення № 3 1-ї міської дитячої лікарні. Медичне обслуговування тут отримуватимуть більше 25 тисяч маленьких пацієнтів району.

- Цьогоріч у бюджеті міста на капітальні ремонти 13-ти та реконструкцію ще 8-ми об’єктів галузі охорони здоров’я передбачені 22 мільйони гривень. Ми втішаємося тим, що мешканці Шевченківського району зможуть скористатися послугами цього відновленого медзакладу, - зазначив Олексій Бородай.

Також заступник міського голови розповів про включення до мережі громадських перевезень подовженого маршруту № 74. Автобуси середньої місткості з 4 листопада курсують від зупинки «Станція Запоріжжя-Ліве» до «4-й Південний мкрн». Пов’язано це із закриттям, за результатами обстеження пасажиропотоку, маршруту № 43 сполученням «4-й Південний мкрн – вул. І. Сікорського-І».

Олексій Бородай нагадав і про підготовку до очікуваної події цієї осені - 29 листопада у Запоріжжі відбудеться «StartUp Fest 2019». Через великий попит реєстрацію учасників проєкту подовжено до 10 листопада включно.

- Це масштабний захід нового формату для нашого міста, він покликаний допомогти майбутнім підприємцям втілити власні бізнес-ідеї у життя. Сподіваємося, що ця подія відбудеться на найвищому рівні, - додав заступник міського голови.

Крім того, дано старт міському благодійному марафону на підтримку учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил – за ініціативи Товариства ветеранів АТО Запоріжжя та підтримки міського голови Володимира Буряка і міськвиконкому.

- Мета - соціальний захист ветеранів АТО та ООС, допомога родинам загиблих бійців. Збір коштів триватиме до 6 грудня. Всі реквізити опубліковані на сайті міськради. Прошу всіх охочих та небайдужих долучатися. Це вагома підмога родинам, які втратили годувальника і перебувають у скрутних життєвих обставинах, - додав Олексій Бородай.

У другій частині програми заступник міського голови відповів на телефонні дзвінки запоріжців. Частина з них стосувалася невчасного старту опалювального сезону та благоустрою – зокрема робіт з асфальтування внутрішньоквартальних доріг.