Ще одна вулиця приватного сектору тепер повністю освітлена у вечірній час

13.09.2017 13:00

В обласному центрі ведуться масштабні роботи по освітленню центральних вулиць, приватного сектору, внутрішньодворових територій. Виконуються капітальні ремонти та реконструкції мереж зовнішнього освітлення, також будуються нові об'єкти - освітлення з'являється там, де його ніколи не було. Обсяги робіт великі, так як довгі роки цьому питанню не приділялося належної уваги. Це десятки вулиць, на яких тепер є освітлення та стало безпечніше ходити городянам у вечірній час.

Сьогодні завершуються роботи з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення у приватному секторі Шевченківського району по вулиці Єрмака. Електромонтери КП «Запоріжміськсвітло» монтують світильники, ввечері вулиця вже буде зі 100% освітленням.

- Мережі були зношені, багато світильників за довгі роки вийшли з ладу, вулиця фактично вже не освітлювалася. Виконано капітальний ремонт, встановлено натрієві світильники. Раніше вулицю освітлювали ртутні світильники, які більш затратні по енергоспоживанню. Згідно з програмою, на об'єктах реконструкції та будівництва мереж зовнішнього освітлення встановлюються нові сучасні світлодіодні світильники, а при виконанні ремонтів використовуються демонтовані, але придатні для експлуатації натрієві світильники. Таким чином, вдається забезпечити освітленість більшої кількості міських вулиць і дворів, - розповів директор КП «Запоріжміськсвітло» Олександр Авдієнко.

По вулиці Єрмака було замінено близько 700 м старого проводу на СІП, встановлені 17 натрієвих світильників.

- У районі проводиться робота по відновленню та будівництву мереж зовнішнього освітлення. Довгий час ці роботи не велися. Особливо гостро це питання стояло по вулицях приватного сектору, були так звані «чорні плями», де взагалі система зовнішнього освітлення була відсутня. У 2017 році у Шевченківському районі заплановано освітити близько 50 вулиць. Десь 60-70% вже виконано, - зазначив заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Олександр Руденок.

На завершальному етапі в районі роботи з освітлення вулиці Стартової. Найближчим часом почнеться будівництво мереж по вулиці Блакитної. Також електромонтери КП «Запоріжміськсвітло» у вересні планують приступити до реконструкції системи зовнішнього освітлення вулиці Моторобудівників.