Володимир Буряк передав ключі від власного житла мамі двох дітей

11.11.2019 10:00

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк зустрівся з родиною Шаповалових та передав їм ключі від кімнати в гуртожитку.

Історія 24-річної Анастасії Шаповалової шокувала не лише Запоріжжя, а всю країну. Влітку її цивільний чоловік посеред ночі облив жінку окропом, поки вона спала. Постраждалу рятували в опіковому відділенні Запорізької міської клінічної лікарні екстреної та швидкої допомоги.

Зараз молода мама з двома дітьми – 5-річним Володимиром та 3-річною Ганною – перебувають в міському центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка». Власного житла Анастасія, яка в дитинстві залишилася сиротою, не має. Раніше вона жила разом з цивільним чоловіком. Тож наразі для неї та її дітей гостро стоїть квартирне питання.

За дорученням міського голови Запоріжжя Володимира Буряка для них знайшли кімнату в одному з гуртожитків. Мер зустрівся з Анастасією та її дітьми, щоб поспілкуватися та передати жінці ключі від кімнати.

- Я сподіваюся, що зараз ви та ваші діти здорові та почуваєтеся в безпеці в нашому центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка». Ми створювали його саме для того, щоб мами з дітьми, які опинилися в складних життєвих умовах, мали прихисток. Але я розумію, що це тимчасове пристанище. Тому ми знайшли для вас кімнату в гуртожитку в центрі Запоріжжя, поруч є магазин, недалеко зупинка, та й умови там кращі. Впевнений, що все у вас буде добре, - зазначив Володимир Буряк.

Для Анастасії отримати власне житло було справжньою мрією, яка неочікувано здійснилася.

- Ми дуже вдячні соцслужбі, службі в справах дітей, що допомогли нам влаштуватися в «Затишній домівці». Але тепер у нас буде свій дім, свій куточок. Я про це мріяла, ще коли вийшла з інтернату. У мене ніколи не було свого житла. Це було дуже неочікувано. Я не розраховувала, що нам допоможуть, - поділилася Анастасія Шаповалова.