Зеленбудівці прибрали центр міста від опалого листя

11.11.2019 15:17

У Запоріжжі триває збирання рослинних відходів. Цього разу бригада КРБП «Зеленбуд» у складі 14 осіб привела до ладу газони уздовж обох боків пр. Маяковського – від пр. Соборного до вул. Леоніда Жаботинського.

Більше про перебіг прибирання розповіла майстер дільниці  КРБП «Зеленбуд» по Вознесенівському району Світлана Скотаренко.

За її словами, спецтехніка на вулиці міста виїздить щодня. Серед першочергових об’єктів, де має бути виконане прибирання – пр. Соборний, Алея Бойової Слави і вже згаданий пр. Маяковського. Тут зокрема облетіли клени, декоративні сливи, кущі форзиції та ялівцю. Паралельно роботи тривають і в інших куточках району.

- На сьогодні силами комунального підприємства ліквідовано близько 2 т листя. Доведеться робити кілька ходок, зважатимемо на обсяги зібраних рослинних відходів. Відповідно до правил благоустрою міста Запоріжжя вивезені вони мають бути на полігон ТПВ, - розповіла Світлана Скотаренко.

Опале листя завдає чималої шкоди газонам – трав’яне покриття під ним починає пріти і жовкнути. У такому випадку територію доведеться повторно засівати наступного року.

Завдають клопоту зеленбудівцям і жителі приватного сектора, котрі скидають листя, зібране на території власних обійсть, на центральні вулиці міста. Найбільш проблемною у Вознесенівському районі є ділянка поблизу бульвару Шевченка. Схожа ситуація й у Шевченківському та Дніпровському районах.

Відомості комунальники передають до райадміністрацій, фахівці яких проводять рейди та профілактичні бесіди з місцевими жителями. У випадку виявлення порушень разом з інспекцією з благоустрою та поліцією складають адмінпротоколи згідно зі статтею 152 КУпАП. Загрожує така діяльність стягненням штрафу від 340 до 1360 грн.