Перевірка показала, що у воді, яка подається КП «Водоканал», немає гепатиту А

12.09.2017 17:00

Сьогодні в міськвиконкомі відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в м. Запоріжжі. Розглядалося питання про стан із захворюваністю на вірусний гепатит А та заходи щодо недопущення його подальшого розповсюдження.

Заступник міського голови Валерій Еделєв зазначив, що влітку поточного року в Запоріжжі було зафіксовано збільшення кількості випадків захворювань на гепатит А. Всього близько 40 випадків, з них 25 в Шевченківському районі.

- Немає причин говорити про епідемію, однак кількість хворих збільшилася. Міська влада не могла не відреагувати на ситуацію. Сьогоднішнє засідання комісії скликано за завданням міського голови Володимира Буряка. Завдання - виробити заходи щодо запобігання подальшому поширенню захворювання, продовжити роботу для виявлення механізму поширення хвороби, - сказав Валерій Еделєв.

Нагадаємо, ситуація з інфекційними захворюваннями в Запоріжжі знаходиться під постійним контролем фахівців. Інформацію, яка надходить, постійно аналізують представники окремого підрозділу «Запорізький міський відділ державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров'я України. Така робота ведеться протягом усього року. Це відноситься і до гепатиту А.

Як розповів начальник цього підрозділу Володимир Хомутов, ще влітку надійшла інформація про випадки захворювань гепатитом А в частині Шевченківського району (вулиці Оборонна, Ф. Мовчанівського, Наріманова). Були відібрані проби води в водопровідних мережах на цій ділянці. Відхилень від норми після досліджень виявлено не було.

- 9 вересня ми, спільно з «Водоканалом», в черговий раз взяли проби води в осередку хвороби в Шевченківському районі. На сьогодні відібрані проби досліджені. Експертиза показала, що ніяких відхилень в частині наявності у воді гепатиту А не виявлено, - зазначив Володимир Хомутов.

Комісія прийняла рішення продовжити роботу з виявлення механізму поширення захворювання. Також буде вестися роз'яснювальна робота щодо необхідності дотримання санітарних норм, щоб не допустити поширення хвороби. Медикам поставлене завдання своєчасно виявляти і госпіталізувати хворих.