У Запоріжжі з’ясовують причини незвичайного запаху у Шевченківському районі

12.11.2019 14:20

Сьогодні, 12 листопада, з цього приводу було скликано нараду, яку провів радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв. На зустріч були запрошені керівництво Шевченківської райадміністрації, фахівці профільних лабораторій, представники «Запоріжгазу» та деяких комунальних підприємств.

Мешканці Шевченківського району скаржаться на наявність у повітрі неприємного запаху, схожого на побутовий газ. На місце регулярно виїжджають фахівці обласного лабораторного центру та лабораторії ДСНС, яка якраз спеціалізується на шкідливих викидах газу. Неодноразово робилися заміри, втім вловити речовину та визначити її склад не вдається. Наразі проводяться заходи щодо виявлення джерела запаху – через те, що газова хмара постійно змінює місцерозташування, список постійно розширюється. На нараді озвучили перелік підприємств, які можуть бути ймовірними джерелами викидів невідомої речовини в повітря.

За словами представника «Запоріжгазу», який був присутній на нараді - фахівці підприємства неодноразово проводили перевірки, але ніякого витоку на мережах і станціях підприємства не було виявлено. Також були перевірені автомобільні газозаправні станції у Шевченківському районі - витоків так само не було. За результатами наради зі списку можливих джерел викидів виключили котельні «МТМ» та каналізаційні мережі КП «Водоканал». Найближчим часом фахівці підприємств проведуть додаткові перевірки, але виявити джерело проблеми буде важко. 

- Хмара запаху постійно змінює свій напрям. Тому до списку постійно додаються нові джерела. Звертаючи увагу на останні дзвінки людей та дослідження спеціалістів, теоретично це може бути і полігон, відстій з цистернами на залізниці, абразивний комбінат, «Іскра» тощо. З підприємствами ми зв’яжемося найближчим часом і отримаємо роз’яснення, - розповів Валерій Еделєв.