У міськвиконкомі обговорили плани розвитку Олександрівського району

12.11.2019 16:40

У малій залі міської ради відбулась традиційна пресконференція з актуальних питань життєдіяльності міста. На запитання журналістів відповідав голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

На початку зустрічі голова району зупинився на пріоритетних напрямках роботи в районі. Це і ремонти центральних магістралей та внутрішньоквартальних доріг, заміна тротуарів, мереж зовнішнього освітлення, благоустрій тощо. Вже завершений капітальний ремонт мереж освітлення від майдану Транспортного до вулиці Фортечної. Наступного року буде завершена друга черга - від площі Пушкіна до вул. Фортечної. Також капітально відремонтований зупинковий комплекс «Вулиця Базарна». Упорядкований сквер біля Центральної міської бібліотеки для дорослих - там встановили нові унікальні лавки, облаштували пішохідні зони.

Також Валерій Мостовий повідомив про початок реконструкції скверу Піонерів. Роботи розпочнуться вже наприкінці місяця.

- Пройшов тендер, був визначений переможець. Зараз ми підписуємо договори, і вже незабаром розпочнуться підготовчі роботи. Основні роботи плануються вже наступного року. По завершенню в Запоріжжі буде гарний сквер зі зручними лавками, освітленням, зеленими зонами, - зазначив Валерій Мостовий.  

У сквері Піонерів планується встановити нові лавки та урни, замінити освітлення, облаштувати пішохідні доріжки, висадити нові дерева та кущі. Центральну скульптуру парку - фонтан «Дружби народів» - також відреставрують. Йому повернуть початковий вигляд, однак як фонтан він не діятиме. Крім того, в планах районної адміністрації - побудувати скейт-парк та облаштувати місце для вигулу собак з базою для тренувань.

Окремо голова Олександрівської районної адміністрації зупинився на проблемі МАФів. Валерій Мостовий розповів, що за дорученням міського голови Володимира Буряка у Запоріжжі розпочалася боротьба з незаконними МАФами. З підприємцями ведеться постійна робота, яка дає свої результати. На вимоги райадміністрації власники торгівельних точок без документів самі демонтують кіоски. Зокрема вчора власник прибрав МАФ на Набережній магістралі напроти магазину «Епіцентр». Сьогодні вночі був демонтований кіоск на перехресті вулиць Запорізької та Шкільної.

Також Валерій Мостовий відповів на питання журналістів щодо початку опалювального сезону, відкриття дороги по вулиці Фортечній та інші.