У Запоріжжі озеленили два дитячих садочка

12.11.2019 17:17

Благоустрій виконано на території одразу двох дошкільних навчальних закладів - № 186 «Іскра» у Вознесенівському районі (вул. 12 Квітня, 2а) та № 144 «Запорожець» у Комунарському (вул. Олександра Говорухи, 37). Тож віднині ошатні дерева й газони, клумби та рабатки з різнобарвними квітами милують око не тільки батьків та вихованців, а й перехожих.

Листяні та хвойні породи – а саме 413 дерев і 516 кущів для закладів дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти - впродовж вересня-жовтня були надані КРБП «Зеленгосп». Привести до ладу територію вдалося завдяки коштам, виділеним цьогоріч з міського бюджету, в сумі 1 493 500 грн.

На території ДНЗ (ясла-садок) № 186 «Іскра» зокрема з’явилися 25 дерев на загальну вартість 89 250 грн. Серед них 10 ялинок, стільки ж кримських сосен та 5 туй.

- Дерева були висаджені з великою грудкою землі та гранулами добрив - за всіма технологіями, як то кажуть. Тепер вони нас оберігатимуть від спеки, збагачуватимуть повітря фітонцидами. Діти, як і батьки, дуже задоволені. Коли приходять до нашого закладу і відкривають хвіртку, одразу їх зустрічає цей духмяний аромат, - розповіла директорка дитсадка № 186 «Іскра» Алла Дмитрієва.

Садок нині працює оновленим після тривалої реконструкції. Свої двері перед маленькими вихованцями заклад відкрив 1 червня 2017 – символічно у День захисту дітей.

А вже у грудні, знову таки після ремонту, почав функціонувати садочок № 144 «Запорожець». Проєктом на той час не було передбачено озеленення території. Цьогоріч у жовтні тут з’явилися 35 дерев: 10 кримських сосен, така ж кількість ялинок і кленів - на загальну суму 116 250 грн.

-  Ростуть у нас також ялівець, гібіскус і жасмин. За останні два роки багато рослин ми висадили спільно з батьками. Тож тепер «квітнемо» з весни й до самої зими. Загалом наш заклад відвідують 254 дитини. Працюють тут 25 груп, 3 з яких – інклюзивні, - зазначила завідувачка дитсадка № 144 «Запорожець» Олена Околович.

Виконання робіт з озеленення двох садочків перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- За дорученням міського голови в Запоріжжі діє масштабна програма розвитку дитячих дошкільних закладів. На початку нашої роботи це був один з пріоритетних напрямів у місті, бо черга до дитсадків налічувала до 1 600 осіб. Сьогодні, після відкриття частини груп у Шевченківському районі, запуску дитячого садочка в Заводському, черга скоротилася до 60 дітлахів. Я впевнений, що на кінець наступного року це питання буде вирішене. Ми повинні займатися розвитком вже існуючої мережі, аби наші діти зростали в атмосфері любові і щастя, - розповів Анатолій Пустоваров.

З тією самою метою – озеленення території, були виконані роботи з гідросівби на території ДНЗ № 45, суспільної гуманітарної гімназії № 27 у Вознесенівському районі та гімназії № 31 – у Дніпровському. Загальна площа виконаних робіт – 1 540 кв. м, їх вартість сягнула 178 316 грн.