У Запоріжжі триває демонтаж кіосків

12.11.2019 17:48

За дорученням міського голови в місті демонтують самовільно встановлені для здійснення підприємницької діяльності тимчасові споруди.

Тільки за останній тиждень ліквідовано 6 тимчасових споруд, а саме:

1. Шевченківський район – дві тимчасові споруди по вул. Чарівній,127 та у сквері на перехресті вулиць Чарівної та Бочарова;

2. Олександрівський район – тимчасова споруда за адресою вул. Запорізька/вул. Шкільна та літній майданчик, огороджений дерев’яним парканом з замощенням тротуарною плиткою на перехресті вулиці Запорізької та Набережної автомагістралі;

3. Дніпровський район – дві тимчасові споруди по вул. Товариській,43 та вул. Професора Толока,17.

Відзначимо, спеціалісти інспекції з благоустрою Запорізької міської ради проводять систематичні перевірки законності встановлення та функціонування тимчасових споруд, наявності у власників паспортів прив’язки, виданих департаментом архітектури та містобудування міської ради, а також додержання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території міста Запоріжжя.

Фахівці інспекції особливу увагу приділяють перевірці фактів, зазначених у зверненнях містян щодо розміщення тимчасових споруд, здійснюють щоденні рейдові перевірки територій районів міста спільно зі співробітниками районних адміністрацій, департаменту архітектури та містобудування, з метою встановлення відповідності архітектурних типів та фактичного місця розташування споруд дозвільним документам, узгодженим міською владою.

Наразі районні адміністрації продовжують реалізацію рішень виконавчого комітету міської ради щодо звільнення територій міста від самовільно розміщених об’єктів, які були підготовлені до розгляду виконкому інспекцією з благоустрою за результатами проведених перевірок, складених адміністративних матеріалів, актів, вимог та приписів на власників тимчасових споруд.

Робота в цьому напрямку триває.