У грудні на лінію вийдуть ще три трамваї

13.11.2019 12:32

9-й та 10-й трамваї запорізького виробництва у грудні мають вийти на лінію. Зараз їх завершують збирати на території трамвайного депо КП «Запоріжелектротранс». Також працівники підприємства виконують капітальний ремонт одного трамвайного вагону. Все це – продовження реалізації програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Сьогодні Володимир Буряк проконтролював виконання робіт.

Програма міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай» спрямована на оновлення рухомого складу трамвайних вагонів у Запоріжжі. На лінії вже працюють 8 трамваїв, виготовлених силами КП «Запоріжелектротранс». Пасажирів перевозять 13 європейських трамваїв. Виконано капітальний ремонт 5 трамвайних вагонів. Сьогодні Володимир Буряк провів виїзну нараду у трамвайному депо КП «Запоріжелектротранс». Зараз тут завершують збирати 9-й та 10-й трамваї запорізького виробництва, капітальний ремонт ще одного вагона. Міський голова Володимир Буряк проконтролював виконання робіт.

Представники «Запоріжелектротрансу» повідомили, що роботи на завершальній стадії. Після цього вагони очікують випробування з пасажирами та без. Таким чином вже у грудні на лінію вийдуть ще 3 трамваї: 2 – запорізьких, 1 – після капітального ремонту.

- У результаті за кілька років ми оновили рухомий склад трамваїв на 60%. Це збирання запорізьких трамваїв на базі КП «Запоріжелектротранс», придбання європейських трамваїв, капітальний ремонт трамвайних вагонів, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що програма «Запорізький трамвай» - частина більш масштабного проєкту розвитку комунального громадського транспорту. Він також включає придбання великих автобусів, тролейбусів, відкриття нових маршрутів з автобусами великої місткості.

- У попередні роки увага приділялася закупівлі великих автобусів. Реалізується і програма «Запорізький трамвай». Разом з тим цього року більше уваги приділено тролейбусам. Вже працюють на маршрутах 5 тролейбусів з автономним ходом. Місто також отримало перший з 9 європейських тролейбусів, інші мають надійти до кінця року, - розповів Володимир Буряк.

Під час наради було зазначено, що реалізацію програми «Запорізький трамвай» продовжать наступного року. Кошти на це планують передбачити у бюджеті міста. При цьому трамваї, які будуть збирати наступного року, змінять свій зовнішній вигляд. Планується змінити передню та задню «маску» трамваїв, освітлення, сидіння, поручні у вагонах і так далі.

Володимир Буряк прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук"