Працівники інспекції з благоустрою міськради позмінно працюють на попередження «стихійної» торгівлі

13.09.2017 13:40

"Стихійна" торгівля все ще залишається однією з проблем для Запоріжжя.

Своїми діями "стихійники" завдають шкоди не тільки міському бюджету, а й законослухняним підприємцям, складаючи їм недобросовісну конкуренцію. Також після несанкціонованої торгівлі на вулицях міста часто залишаються сміття, пошкоджені газони. Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради розробила графік рейдів спільної робочої групи з ліквідації несанкціонованої торгівлі.

У перевірках, крім інспекторів, беруть участь представники правоохоронних органів, районних адміністрацій. Сьогодні, 13 вересня, під час рейдової перевірки проспекту Металургів, де найчастіше прилаштовуються «стихійні» торговці, не було помічено лоточників і коробейників. Заступник начальника інспекції з благоустрою міськради Вадим Лобко зазначив, що сьогодні вільні від несанкціонованої торгівлі тротуари проспекту Металургів - це результат систематичної роботи інспекції протягом останнього тижня і не тільки.

- Ми постійно проводимо роботу з попередження «стихійної» торгівлі в місті спільно з працівниками Національної поліції, представниками райадміністрацій Запоріжжя. В ході рейдів проводиться перевірка дотримання Правил благоустрою, щодо незаконних торговців складаються адміністративні протоколи, проводиться роз'яснювальна робота, - сказав Вадим Лобко. - Проблема не лише в тому, що несанкціонована торгівля становить недобросовісну конкуренцію підприємцям, які платять податки і дотримуються правил торгівлі. Після «стихійників» зазвичай залишається сміття й непотріб, витоптані газони. І городяни, які купують їхню продукцію, не можуть бути впевненими в її якості з точки зору дотримання санітарних норм.

Нагадаємо, під час здійснення рейду-виїзду працівники Національної поліції та інспекції з благоустрою Запорізької міськради мають право складати протоколи щодо осіб, які здійснювали торгівлю без відповідних дозвільних документів (в тому числі і з конфіскацією товару), за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях) і за статтею 152 КУпАП (порушення норм благоустрою).