У Запоріжжі борються зі стихійною торгівлею

14.11.2019 09:00

Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради спільно з представниками Головного управління Національної поліції у Запорізькій області та спеціалістами районних адміністрацій міської ради провели рейд щодо ліквідації стихійної торгівлі.

Цього разу здійснено перевірку вулиці Сталеварів від проспекту Соборного до Критого ринку у Вознесенівському районі та вулиць Ладозької, Дудикіна, Професора Толока у Дніпровському.

Саме за цими адресами надходить значна кількість звернень містян, яких обурює несанкціонована торгівля. Реалізація товарів тут велася без жодних дозвільних документів. Окрім непродовольчої групи, активно реалізовувалася м’ясна продукція власного виробництва, молочна продукція сумнівної якості, свіжа риба, овочі тощо.

За результатами проведених рейдів на осіб, які здійснювали несанкціоновану торгівлю, були складені протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які будуть розглянуті на найближчому засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. Робота у цьому напрямку продовжується.

Фахівці інспекції звертають увагу запоріжців на те, що споживання придбаної на стихійних точках продукції може призвести до значних проблем зі здоров’ям та харчових отруєнь, адже лабораторні дослідження якості продуктів проводяться виключно на офіційних торгових майданчиках та комунальних ринках міста, що може гарантувати їх відповідність санітарним нормам та безпечність для покупців.