Нові рейси з Запоріжжя - запоріжці зможуть ними літати до 5 країн

14.11.2019 13:00

Навесні наступного року Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» розпочне приймати ще 5 додаткових регулярних рейсів. Це будуть рейси до Ріміні (Італія), Іракліона (Греція), Батумі (Грузія), Ларнаки (Кіпр), Бургаса (Болгарія). Їх обслуговуватиме авіакомпанія SkyUp. Це питання обговорювалось під час зустрічі міського голови Володимира Буряка та генерального директора авіакомпанії SkyUp Євгенія Хайнацького.

Міський голова Володимир Буряк та генеральний директор авіакомпанії SkyUp Євгеній Хайнацький обговорили відкриття нових авіаційних рейсів з Запоріжжя, питання розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», поглиблення співробітництва запорізького аеропорту та української бюджетної авіакомпанії SkyUp. Офіційна зустріч пройшла сьогодні у міськвиконкомі.

У 2016 році у Запоріжжі розпочалася реалізація міської програми розвитку запорізького аеропорту, розробленої за дорученням Володимира Буряка. Капітально відремонтовано злітно-посадкову смугу, завершується будівництво нового пасажирського терміналу, оновлюється світлосигнальне та радіотехнічне обладнання.

- Виконана велика робота. Є позитивні відгуки авіакомпаній про якість ремонту злітно-посадкової смуги. У грудні завершимо будівництво нового пасажирського терміналу. З середини січня розпочнемо у тестовому режимі вводити його в експлуатацію, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що у Запоріжжя є успішний досвід співробітництва з авіакомпанією SkyUp. Важливо також, що запорізький аеропорт вже став для авіакомпанії одним з базових. Тут постійно базується один з літаків компанії. Євгеній Хайнацький відзначив, що це дозволить створити у місті додаткові робочі місця, і не лише для обслуговування літака. Також планується залучати до роботи льотний склад, бортпровідників з мешканців Запоріжжя.

За словами генерального директора SkyUp, авіакомпанія зацікавлена у розширенні співробітництва з Запоріжжям. Перш за все тому, що бачить зацікавленість міської влади у розвитку аеропорту.

- Хочу подякувати міському голові Володимиру Буряку за підтримку, внесок у розвиток авіаційної галузі - ремонт злітно-посадкової смуги, будівництво нового терміналу. У результаті цього не ви будете вмовляти авіакомпанії літати з Запоріжжя, вони самі приходитимуть сюди, - підкреслив Євгеній Хайнацький.

Генеральний директор авіакомпанії відзначив, що міська влада Запоріжжя обрала правильний напрямок у розвитку аеропорту, його інфраструктури. Адже розвиток аеропорту це також розвиток міста, всього регіону.

- Ми задоволені якістю ремонту злітно-посадкової смуги, адже для нас на першому місці безпека. Саме тому відкриваємо нові рейси з Запоріжжя. Вже почалися польоти до Києва, Шарджі (ОАЕ). У грудні розпочнуться рейси до Тель-Авіва. Ми бачимо ваше бажання розвивати аеропорт, давайте розвиватися разом, - заявив Євгеній Хайнацький.

Наступним кроком співробітництва авіакомпанії SkyUp стане відкриття нових регулярних рейсів, про що було повідомлено сьогодні. Це будуть рейси до Ріміні (Італія), Іракліона (Греція), Батумі (Грузія), Ларнаки (Кіпр), Бургаса (Болгарія). Вони почнуть працювати навесні наступного року.

- Багато хто не вірив, що такий великий обсяг будівництва нового пасажирського терміналу буде виконано фактично за 2 роки. Але ми це зробили. Ми з вами вже зустрічалися, але з того часу новий термінал значно змінився, зможете у цьому пересвідчитися, - підкреслив Володимир Буряк.