Відома авіакомпанія оцінила новий термінал запорізького аеропорту

14.11.2019 17:48

Керівництво українського лоукосту SkyUp відвідало Запоріжжя. Після офіційної зустрічі з міським головою Володимиром Буряком та обговорення нових авіарейсів генеральний директор компанії Євгеній Хайнацький відвідав місце будівництва нового терміналу запорізького аеропорту.

Будівництво нового терміналу розпочалося в грудні 2017 року і наразі вже перебуває на фінальній стадії. У терміналі завершуються внутрішні та оздоблювальні роботи - укладання плитки, фарбування. Продовжується встановлення обладнання та оформлення належного вигляду багажного відділення та привокзальної площі.

- Усі будівельні роботи ми плануємо завершити вже в грудні. Далі стартують пусконалагоджувальні роботи і тестувальна фаза. Після чого можна говорити про повноцінне введення терміналу в експлуатацію. З літа минулого року йшли робочі консультації, які вів міський голова, а також тривав важкий переговорний процес, який приніс дуже позитивні результати. Як підсумок - значне розширення географії польотів. Лише з новими рейсами компанії SkyUp ми збільшимо пасажиропотік – у перспективі він зросте на 120 тисяч пасажирів. Паралельно з цим виконується значна соціальна функція. За дорученням міського голови Володимира Буряка ми завжди звертаємо увагу на доступність нових авіарейсів, аби кожен запоріжець мав змогу подорожувати літаками, - розповів виконуючий обов’язки директора КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Олексій Дубревський.

Ознайомившись з ходом проведення робіт у терміналі, керівник авіакомпанії SkyUp зазначив, що він вже друге відвідує новий термінал, і з часу першого візиту його вигляд значно змінився.

- Я вдруге бачу термінал. Вперше це було влітку, я приїжджав подивитися, як і що планувалося, як він буде функціонувати, які зони будуть, скільки рейсів зможемо приймати. Сьогодні я бачу прогрес. Дуже приємно бачити термінал на завершальній стадії будівництва, і я сподіваюсь, що пасажирам буде дуже зручно і приємно в такому гарному місці проводити час в очікуванні посадки на свої рейси, - зазначив генеральний директор авіакомпанії SkyUp Євгеній Хайнацький.

Не оминули увагою й відремонтовану злітно-посадкову смугу, яка 22 жовтня після капітального ремонту розпочала свою роботу. Оцінити покриття летовища вдалося не лише керівнику авіакомпанії, а й екіпажу літака, який сьогодні прибув до Запоріжжя з Шарджі.

- Помітні значні покращення - покриття перону, руліжні доріжки, розмітка, маркування – все покращилось. Чудово, що на цьому робота не зупиняється і продовжуватиметься надалі, - поділився враженням від нової смуги капітан повітряного судна.

Нагадаємо, ремонт смуги пройшов у рекордні терміни – приблизно за 45 днів вдалось провести відновлювальні роботи на 140 тисячах квадратних метрів смуги, перону, руліжної доріжки. Нині, як зазначає керівництво аеропорту, роботи з покращення злітно-посадкової смуги продовжуються – триває модернізація радіолокаційних систем, на фінішній прямій - оновлення світлосигнального обладнання, яке дозволить аеропорту якісно працювати у темний час доби.

- Влітку ми подивилися, як розвивається ваше місто і зокрема аеропорт. Ми тоді сказали: якщо ви зробите смугу, якщо ви зробите термінал – наша компанія зайде сюди і більше ніколи не вийде. Наразі ми вже забазували в запорізькому аеропорті наш літак. Наша авіакомпанія довірила його вашому місту та аеропорту. Це знак великої довіри та гарантія того, що у вас все гаразд, - сказав Євгеній Хайнацький.