Завдяки міській програмі продовжується оновлення матеріально-технічної бази 5-ї дитячої лікарні

13.09.2017 16:33

У Запоріжжі вже другий рік поспіль реалізується комплексна програма, спрямована на системну модернізацію міських лікарень. У пріоритеті лікувальні заклади, які надають медичну допомогу дітям.

Завдяки міській програмі в 2016-2017 рр. вдалося суттєво оновити матеріально-технічну базу Запорізької міської багатопрофільної лікарні №5.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду в медичному закладі, в ході якої ознайомився з роботою встановленого обладнання.

- Другий рік в місті реалізується програма по оновленню матеріально-технічної бази запорізьких лікарень. Пріоритетні напрямки - діагностика та інтенсивна терапія. Завдяки програмі ми зробили справжній прорив в оснащенні пологових будинків і дитячих лікарень. У 5-ї дитячій лікарні працює єдине в місті відділення інтенсивної терапії новонароджених, де надають допомогу дітям з різними патологіями при народженні. За два роки нам вдалося суттєво оновити матеріально-технічну базу закладу, ми придбали сучасне обладнання, яке допомагає рятувати життя маленьким запоріжцям з мінімальним ризиком для здоров'я, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

На кошти з місцевого бюджету для 5-ї дитячої лікарні було придбано монітори пацієнта, які дозволяють цілодобово контролювати стан життєво важливих органів і функцій організму у новонароджених, що знаходяться в критичному стані. Також для лікарні були закуплені дві системи обігріву новонароджених «Kanmed Beby Warmer», два пульсоксиметри Rad-8, дві реанімаційні системи для новонароджених, рентгенівські діагностичні системи APPOLO і Calypso F, сім апаратів для штучної вентиляції легень, оптика HOPKINS®, лапароскопічний набір Karl Storz.

Паралельно з закупівлею сучасного обладнання відбувається також ремонт будівлі лікарні. Оновлено фасад, замінено вікна, ремонтуються відділення.

- Якщо говорити про плани на майбутнє, то ми повинні привести нашу багатопрофільну дитячу лікарню до європейських стандартів. За два роки ми намагалися закрити потреби лікарні там, де це було найбільш необхідно. Надалі міська влада буде продовжувати виділяти кошти на закупівлю обладнання, щоб наші пацієнти отримували своєчасну і кваліфіковану допомогу, - зазначив заступник міського голови.