У програмі «Черговий по місту» обговорювали актуальні для Запоріжжя питання

15.11.2019 16:03

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 14 листопада гість студії, заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією цієї програми спочатку «черговий по місту» розповів, чим жило місто останнім часом.

Як зазначив Анатолій Пустоваров, найактуальнішими для першої декади листопада були питання початку опалювального сезону, зокрема стосовно закладів освіти й охорони здоров’я.

- Міська влада добре підготувалася до сезону опалення – були промиті системи, замінена запірна апаратура, тому тепло пішло в соціальні заклади без збоїв. Також зараз ми ведемо велику роботу стосовно щеплень – за кошти місцевого бюджету вакцинуємо найвразливішу категорію, щоб утворювався сукупний імунітет. Це понад 4 тисячі людей – вихователі дитячих садків, педагоги, лікарі. Це допоможе зупинити розповсюдження грипу, - розповів заступник міського голови.

Серед позитивних нещодавніх подій Анатолій Пустоваров відзначив відкриття в Шевченківському районі після реконструкції двох медичних амбулаторій - сімейної №1 та дитячої №6. Вони розташовані за адресою вулиця Брюллова, 6, обслуговуватимуть понад 25 тисяч дітей та дорослих. Також тут працюватиме поліклінічне відділення №3 1-ї міської дитячої лікарні, де медичні послуги отримуватимуть 25,5 тисяч дітей Шевченківського району. Крім того, протягом місяця там буде встановлено новий цифровий рентген.

- Ще одним черговим важливим досягненням міської влади вважаю відкриття після реконструкції дитячого садка № 169 у Заводському районі. Володимир Буряк одним з перших поставив завдання ліквідувати черги в дитячі садки. А дефіцит місць налічував 1600. Наразі черга в дитсадки складає менше 60 місць, і то в районах нової забудови, де менше розвинена інфраструктура, - зазначив Анатолій Пустоваров.

«Черговий по місту» заступник міського голови також обговорив тему розвитку спорту в Запоріжжі, особливо дитячого й юнацького. Відзначимо, що бесіда в студії відбувалась у той час, коли вперше в історії спортивного Запоріжжя місто приймало на «Славутич-Арені» національну збірну України з футболу в матчі проти збірної Естонії. Анатолій Пустоваров назвав цю подію індикатором успішного розвитку спортивної інфраструктури міста.

До бесіди ведучих і гостя студії долучилися глядачі, з якими обговорювали теми міських перевезень, нового комфортабельного європейського транспорту в Запоріжжі, пільгового проїзду, благоустрою міста, розвитку авіаперельотів і туризму та інші актуальні питання життєдіяльності міста. Також Анатолій Пустоваров відповів на численні питання телеглядачів.