У Хортицькому районі Запоріжжя шукають співочі таланти

15.11.2019 16:30

У Запоріжжі стартував вокальний фестиваль «Запали свою зірку». Він щорічно проводиться в Хортицькому районі міста. Цього року захід проходить в школі №108. До участі в фестивалі долучились діти та їх викладачі зі шкіл усього району.

Фестиваль «Запали свою зірку» - це традиційна подія для Хортицького району. Він проходить одинадцять років поспіль. За правилами фестивалю, учасники мають створити дует, тріо, квартет або іншу вокальну групу, що складатиметься з дітей та педагога. Стати учасниками можуть учні всіх років навчання будь-якої школи району.

Щороку організатори фестивалю пропонують нову музичну тему для виступів. Так, за роки проведення події зі сцени лунали ретро-мелодії, світові хіти, українські шлягери. Тема цього року – українські народні пісні в сучасній музичній обробці.

Серед учасників не буде переможців та переможених. Всі отримують нагороди та солодкі подарунки. Якщо учасник проявить себе з найкращого боку, його запрошуватимуть на масштабні культурні події району та міста.

- Вважаю, що такі події є дуже важливими, адже головна їх мета – це співтворчість дорослих та дітей. Впевнений, що сьогодні з’являться нові зіроньки, які в майбутньому яскраво засяють на всю Україну. Нехай цей конкурс стане маленьким кроком на шляху до успіху. А ми зробимо все, щоб їм у цьому допомогти, - сказав голова Хортицької районної адміністрації Олександр Пшеничний.