Володимир Буряк: «Завдання міської влади забезпечити стабільний початок опалювального сезону»

13.09.2017 14:20

Підготовка до початку нового опалювального сезону в Запоріжжі йде за графіком. Уже підготовлено понад 90% котелень та теплових мереж концерну «Міські теплові мережі», триває заповнення теплоносієм внутрішньобудинкових мереж опалення.

Про це міському голові Володимиру Буряку доповіли в ході сьогоднішньої наради керівники профільних департаментів та комунальних підприємств.

- Підготовка до опалювального сезону одне з найважливіших завдань для міської влади. Сьогодні ми зібралися для того, щоб проаналізувати виконання робіт, дотримання графіка підготовки до опалювального сезону, - зазначив міський голова Володимир Буряк.

Вивчивши підсумки минулого опалювального сезону, в Запоріжжі прийняли рішення готуватися до пуску опалення за кількома напрямками. Це проведення капітальних ремонтів житлового фонду, що включають в себе і заміну внутрішньобудинкових мереж. Такими роботами охоплено декілька сотень будинків. Ще в 659 будинках проводиться поточний ремонт опалювальних систем. Також, за дорученням Володимира Буряка, 11 мільйонів гривень додатково виділено на капітальний ремонт мереж центрального опалення в 646 будинках.

Відзначимо, всього ремонтними роботами при підготовці до опалювального сезону охоплено близько півтори тисячі будинків. В першу чергу увага приділяється тим багатоповерхівкам, де минулої зими виникали проблеми з роботою опалення. В інших будинках проводяться профілактичні роботи. Більш ніж в 200 будинках виконано промивання мереж опалення, якого не було багато років.

За словами директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Сергія Польового, на даний момент 86% житлового фонду готові до нового опалювального сезону. Роботи тривають і йдуть за графіком. До 30 вересня буде завершене підписання паспортів готовності житлових будинків. Однак значну проблему представляють випадки вандалізму, від яких постраждали більше 140 будинків. Відбуваються крадіжки лічильників, запірної арматури. Комунальники виконують відновлювальні роботи, але це вимагає часу і коштів.

Як розповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, підприємство завершило заплановані капітальні ремонти, пов'язані з підготовкою до старту опалювального сезону. Повністю підготовлено 59 котелень, 37 центральних теплових пунктів, 700 кілометрів теплотрас.

- За прогнозами очікується холодний жовтень. Тому на 1 жовтня концерн буде повністю готовий до запуску опалення, - заявив Олександр Грек.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що підготовку до осінньо-зимового періоду, опалювального сезону підвищену увагу приділяють і в Кабінеті Міністрів України.

- У Кабінеті Міністрів України, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розуміють важливість цього питання. Впевнений, що всі існуючі проблемні питання будуть вирішені, в тому числі і щодо заборгованості держбюджету по субсидіях перед постачальниками послуг, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що ніхто не збирається кидати мешканців багатоповерхівок напризволяще. Підготовка до опалювального сезону триває. Перед департаментом з управління житлово-комунальним господарством міської ради, концерном «Міські теплові мережі», комунальними підприємствами «Наше місто», «Запоріжремсервіс» поставлені конкретні завдання, які зараз виконуються. Головна мета - забезпечити стабільний початок опалювального сезону.