На проспекті Соборному у Вознесенівському районі оновлюють тротуарне покриття

19.11.2019 17:05

У Запоріжжі триває заміна аварійного тротуарного покриття. Сьогодні роботи ведуться в Вознесенівському районі на проспекті Соборному - на тротуарі від вул. Якова Новицького до площі Фестивальної. Робітники КП «ЕЛУАШ» знімають застарілий асфальт та вкладають новий шар дрібнозернистого асфальтобетону.

Тротуар від вулиці Якова Новицького до площі Фестивальної з боку готелю «Інтурист» довгий час знаходився в аварійному стані: на асфальті утворилися численні провали, місцями покриття і зовсім було відсутнє. Сьогодні почали капітальний ремонт цієї ділянки. Робітникам підприємства «ЕЛУАШ» треба замінити близько 2600 квадратних метрів тротуару, вкласти 250 тонн асфальту. Гарантія на новий тротуарний асфальтобетон - 5 років.

- Ми зняли старий асфальтобетон, потім встановили 380 погонних метрів тротуарного бордюру, вирівняли основу, підняли люки, зараз промазуємо бітумом і починаємо вкладати асфальт. Якщо все піде як ми запланували, то роботи встигнемо виконати протягом одного дня, - розповів начальник ділянки КП «ЕЛУАШ» по Вознесенівському району Максим Кікаш.

Програма оновлення тротуарів діє в Запоріжжі другий рік поспіль. У цьому році на її реалізацію з міського бюджету передбачено 14 млн грн. Цю суму розподілили по всіх районах міста.

За словами представників місцевої влади, на наступний рік у планах - закласти більшу кількість коштів для цих ремонтів.

- За підсумками проєкту «Формуємо бюджет разом» ми зрозуміли, що найбільше хвилює мешканців міста і побачили, які пріоритети треба розставити при формуванні бюджету на наступний рік. За попередніми даними проєкту, найбільше запитів жителів щодо ремонту внутрішньоквартальних доріг, тротуарів, дорожнього покриття. Тому міський голова Володимир Буряк дав вказівку фінансовому департаменту опрацювати варіанти, як можна збільшити фінансування на 2020-й рік за цими напрямками, - відзначив заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.