У Запоріжжі обговорили перспективи Заводського району

19.11.2019 17:17

На традиційній пресконференції, яка відбулась сьогодні в міській раді, голова районної адміністрації Андрій Баєв обговорював з журналістами пріоритетні напрямки розвитку Заводського району.

На початку зустрічі Андрій Баєв зупинився на головних досягненнях роботи райадміністрації. Один із знакових проєктів, які були розпочаті цього року - реконструкція скверу 30-річчя Перемоги, який знаходиться в центрі району. Протягом тривалого часу там не виконувалось жодних удосконалень. Був підготовлений проект з поетапними змінами. У квітні розпочалась реконструкція.

- На території майже 2 гектари, де знаходяться основні локації парку - дитячі та спортивні майданчики - ми повністю замінили пішохідні доріжки, встановили 82 світильники та оновили лавки. Також побудована насосна станція, яка забезпечуватиме полив зелених насаджень. Плануємо також відремонтувати туалет, побудувати два великих дитячих майданчика та один спортивний. До червня 2020 року перша черга реконструкції буде завершена. Також працюємо з нашими підприємствами, щоб встановити в парку цікаві арт-об’єкти, - розповів голова Заводської райадміністрації.

Ще один з великих об’єктів - реконструкція пляжу по вул. Шмідта. Там навели лад у пляжній зоні, підготували фундамент під навіси. Також забетонували ділянку під універсальний спортивний майданчик, тривають роботи з освітлення території.

Крім того, протягом 2019 року в районі відремонтована рекордна кількість тротуарів. Оновлені пішоходні зони по вулиці Тенісній та по вулиці Лізи Чайкіної - це близько 9,5 тисяч квадратних метрів покриття. Також виконані поточні ремонти пішохідних доріжок у різних частинах району. Тротуари відновлені з урахуванням сучасних вимог - бордюри облаштовані пониженнями для комфорту мешканців з інвалідністю та мам з колясками.

Відповідаючи на питання журналістів, Андрій Баєв повідомив про хід реконструкцій ПК «Молодіжний» та басейну «Салют». Цього року у палаці культури виконали реконструкцію інженерних мереж. Це дозволить вже з наступного року почати оздоблювальні роботи та ремонт зали. У басейні «Салют» виконують ремонти душових та роздягалень. Також обговорювались старт ремонту на другому шляхопроводі по вулиці Калібровій, боротьба з вандалізмом, «наливайками» та стихійними сміттєзвалищами, ремонти в лікувальних закладах та проблеми житлово-комунального господарства.