Авіарейс до Відня, розвиток запорізького аеропорту та громадського транспорту – ці та інші питання обговорив Володимир Буряк з Послом Австрії

19.11.2019 15:40

Розвиток Запоріжжя, реалізація міських програм, перспективи запорізько-австрійського співробітництва. Ці та інші питання обговорювались сьогодні під час зустрічі міського голови Володимира Буряка та Надзвичайного та Повноважного посла Австрії Гернота Пфандлера.

Запоріжжя – велике індустріальне місто зі значним промисловим потенціалом. Саме тому австрійська сторона зацікавлена у налагодженні співробітництва з нашим містом на різних рівнях. На цьому наголосив сьогодні Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії Гернот Пфандлер під час зустрічі з міським головою Володимиром Буряком.

Відзначимо, це перший візит Гернота Пфандлера до Запоріжжя. Його нещодавно призначили Послом, тому він лише починає відвідувати регіони України. Запоріжжя стало другим у програмі його робочих візитів.

Міський голова Володимир Буряк проінформував Надзвичайного та Повноважного Посла Австрії про історію, економіку Запоріжжя, зупинився на найбільш важливих міських програмах. Одна з них – розвиток запорізького аеропорту. Ремонт злітно-посадкової смуги, будівництво нового пасажирського терміналу, збільшення кількості пасажирів та плани відкриття нових рейсів. Один з таких рейсів – до Відня, який має запрацювати навесні наступного року.

- У березні в нас почне працювати відомий угорський лоукост Wizz Air. Будуть відкриті рейси до Будапешта, Вільнюса, Вроцлава, Гданська, Кракова і, до речі, Відня. Таким чином ми створюємо ще один місток для нашого співробітництва з Австрією, - відзначив Володимир Буряк.

Також міський голова Володимир Буряк розповів Послу про низку інших програм. Закупівля великих автобусів, збирання запорізьких трамваїв, придбання європейських тролейбусів та трамваїв, плани закупівлі електробусів, програма «Безпечне місто».

Посол Австрії подякував за детальну інформацію про розвиток Запоріжжя, найбільш важливі міські програми, висловив думку, що Запоріжжя є одним з прикладів комунального управління, реалізації політики децентралізації в Україні.

- Децентралізація, можливість самостійно вирішувати важливі питання на місцях має велике значення. Ваша детальна інформація про Запоріжжя, успішну реалізацію міських програм переконала мене у тому, що був обраний правильний шлях, - сказав Гернот Пфандлер.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що Запоріжжя зацікавлене у реалізації спільних з Австрією проєктів. Посол у свою чергу відзначив зацікавленість австрійської сторони у співробітництві. До того ж австрійський Лінц є одним з міст-побратимів Запоріжжя.