У Запоріжжі з’явиться квітучий «Спортивний гай»

19.11.2019 17:32

Таку назву вже дістала ділянка біля 5-ї дитячої лікарні, яку засадили десятками берез та катальп. Акцію з озеленення території медзакладу ініціювали тренери та вихованці спортивного клубу боротьби «Січ», до яких приєднались представники Федерації вільної боротьби у Запорізькій області та виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Спільними зусиллями учасників акції на галявині перед лікарнею вдалось висадити 101 березу та 8 катальп. Саджанці останніх висаджували разом з грудками землі, аби ті прижились краще. На пристосування молодих дерев та пуск коріння піде близько двох тижнів. Зацвітуть рослини, впевнені працівники лікарні, вже навесні.

- Сьогодні відбувся чудовий екологічний захід, наслідком якого стане поява красивої території для прогулянок наших маленьких пацієнтів. Дякуємо за ініціативу запорізьким спортсменам. У подальшому, коли галявина стане справжнім гаєм, ми його так і називатимемо на честь ініціаторів – спортивним, - розповів директор КНП «Запорізька міська дитяча лікарня №5» Андрій Запорожченко.

- До нас надійшла пропозиція від спортсменів, борців, щодо озеленення території міста та пошуку місця для висадки дерев, і ми її одразу підтримали. Адже наразі системно працюємо над покращенням зовнішнього вигляду Запоріжжя та озелененням територій різних міських закладів – це школи, садочки, а завдяки ініціативі наших спортсменів і дитяча лікарня. Впевнений, саджанці обов’язково проживуться, і за деякий час біля цього медзакладу ми побачимо великий зелений гай,  - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, у місті була розроблена і затверджена «Програма з комплексного озеленення Запоріжжя на 2019-2020 рр». У планах програми реконструкція оранжерей та теплиць у міському ботанічному саду, покращення матеріально-технічної бази КРБП «Зеленбуд», створення нових парків і скверів, озеленення територій закладів охорони здоров’я та навчальних закладів, прибережних ділянок, ландшафтний благоустрій - квіткові композиції, мобільні системи озеленення, екопарковки тощо.