Володимир Буряк: «Наступного року жителі Заводського району будуть забезпечуватися гарячою водою за рахунок тепла проммайданчика»

13.09.2017 14:40

На сьогодні в міжопалювальний період кілька районів Запоріжжя забезпечуються гарячою водою за рахунок вторинного тепла запорізького проммайданчика. Це Олександрівський, Вознесенівський, частина Комунарського та Дніпровського районів. Однак в цьому списку немає Заводського району, де знаходиться значна частина великих підприємств міста.

Цього року міський голова Володимир Буряк доручив концерну «Міські теплові мережі» розробити проект реконструкції теплових мереж для того, щоб уже в 2018 році Заводський район в міжопалювальний сезон отримував гарячу воду за рахунок тепла проммайданчика.

Як розповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, на сьогодні проект готовий і проходить експертизу. Після проходження всіх процедур концерн буде готовий розпочати роботи.

- Необхідні роботи ми плануємо виконати своїми силами в період опалювального сезону. Ці роботи ніяк не впливатимуть на його проходження, - зазначив Олександр Грек.

Відзначимо, за підрахунками фахівців це дозволить місту наступного року заощадити кілька мільйонів кубометрів газу.

- Уже в наступний міжопалювальний період підігрів гарячої води для Заводського району повинен забезпечуватися за рахунок тепла проммайданчика. Основні роботи повинні бути завершені до 1 квітня, - заявив Володимир Буряк.