У Запоріжжі масово демонтують рекламні вивіски

20.11.2019 13:04

У Запоріжжі продовжується боротьба з незаконно встановленою зовнішньою рекламою. Сьогодні демонтують вивіски одразу на 13 об’єктах, що знаходяться на проспекті Соборному, 222. Роботу проводять міська інспекція з благоустрою разом з департаментом архітектури та комунальним підприємством «Запоріжградпроект».

Третій рік поспіль у Запоріжжі ведеться посилена боротьба з незаконною зовнішньою рекламою. Так, протягом поточного року на недобросовісних підприємців складено понад 100 актів проведення перевірок, відправлено майже 60 приписів на усунення порушень, демонтовано 18 об’єктів.

Сьогодні знімають та конфіскують рекламні щити на 13 магазинах, які не мають дозволу місцевої влади на їх розміщення. Щити знаходяться за адресою пр. Соборний, 222/пр. Металургів, 16. Довгий час місцеві підприємці ігнорували вимоги інспекції з благоустрою видалити рекламу самостійно.

За словами спеціалістів, під демонтаж потрапляють всі елементи зовнішньої реклами, що не відповідають коду міста. В першу чергу, це великогабаритні щити та банери, що закривають фасад будинку.

- Вимоги до вивіски такі: площа менше трьох квадратних метрів, букви розташовані «на просвіт», щоб не затуляти фасади будівель, відсутність металевих конструкцій. Тільки букви, на яких відображена назва об’єкту, - пояснив заступник начальника інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Андрій Кресик.

Перед примусовим усуненням рекламних щитів  підприємці отримують лист-попередження з проханням самостійно провести демонтаж у зазначений термін. Якщо підприємець ігнорує це попередження, інспекція з благоустрою разом з комунальними службами демонтує конструкції самостійно та вивозить їх на зберігання. Підприємець може повернути ці елементи, якщо сплатить суму, виставлену за демонтажні роботи.

Боротьба з незаконною рекламою продовжиться й надалі.