Мешканці деяких запорізьких будинків будуть менше платити за опалення

13.09.2017 15:15

Однією з проблем, що виникла в минулому опалювальному сезоні, стало те, що мешканці багатьох будинків малоповерхової забудови (два-три поверхи) в середньому платили за тепло більше, ніж запоріжці, які проживають в багатоповерхівках. Це стосувалося тих домівок, в яких на перших поверхах розміщується велика кількість офісів, фірм і так далі.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що при перерозподілі теплового навантаження велика частина витрат, за діючими тоді нормами, перекладалася на плечі мешканців. Оплата за тепло в нежитлових приміщеннях була меншою.

За дорученням міського голови Володимира Буряка концерн «Міські теплові мережі» підготував пропозиції про зміни розподілу теплового навантаження для таких будинків. На одному з останніх засідань виконкому ці зміни були затверджені. Як повідомив у ході сьогоднішньої наради генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, вони почнуть діяти з початку нового опалювального сезону.

- В результаті мешканці будинків малоповерхової забудови, на перших поверхах яких розташовуються різні офіси, будуть менше платити за опалення, ніж в минулому опалювальному сезоні. За підрахунками фахівців, зниження може скласти від 3 до 7 гривень за квадратний метр на місяць, - заявив Володимир Буряк.