У Запоріжжі обговорили плани боротьби зі стихійним ринком біля цирку

20.11.2019 17:44

Сьогодні, 20 листопада, відбулася нарада під головуванням радника міського голови Валерія Еделєва щодо вирішення проблеми стихійної торгівлі на площі біля цирку. На зустрічі були присутні представники Вознесенівської райадміністрації, інспекції з благоустрою, департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради та правоохоронці.

Ярмарок на площі біля цирку працює вже десятки років. Увесь цей час щосуботи до Запоріжжя з’їжджалися виробники різноманітної сільськогосподарської продукції, утім з часом цей ярмарок втратив своє первинне значення, перетворившись на місце стихійної торгівлі. Мінусами цього стали регулярне засмічення території та продаж неперевірених продуктів просто «з землі».

Тиждень тому, 13 листопада, з метою запобігання незаконній торгівлі ярмарок офіційно заборонили. Сьогодні на нараді підбили перші підсумки дії заборони та пропрацювали плани на майбутнє. Зокрема буде створена спеціалізована робоча група, до складу якої увійдуть представники райадміністрації, правоохоронці, інспекція з благоустрою. Саме вони проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з продавцями та будуть агітувати за перехід на організовані міські ринки. Крім того, передбачене розміщення попереджувальних знаків з написами про заборону торгівлі на вказаній площі. Якщо після проведення місячної інформаційної роботи продавці так і не залишать площу, на порушників складатимуть адмінпротоколи. 

- У Запоріжжі пустують майже 10 тисяч місць на міських ринках. Лише на Критому – вільних близько 500. Там створені всі умови для торгівлі – продукти проходять належну перевірку, місця продажу щодня прибирають. Наразі ми також опрацьовуємо питання надання знижок на оренду місць на ринках у вихідні дні саме для виробників сільськогосподарської продукції, - зазначив радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв. 

Нагадаємо, міська влада планує розвивати одну з центральних площ міста - навесні наступного року запланована реконструкція парку Пушкіна, який розташований поряд з цирком. Там хочуть встановити майданчик з атракціонами, де маленькі запоріжці зможуть гуляти та відпочивати у вихідні.