Запоріжжя відвідав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков

20.11.2019 21:07

Сьогодні у Запоріжжі з робочою поїздкою перебуває Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. У рамках візиту він відвідав «Запорізький завод важкого кранобудування», «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». Під час поїздки Дмитра Разумкова супроводжували представники обласної влади, міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі побував Голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Спочатку він відвідав «Запорізький завод важкого кранобудування». Відзначимо, підприємство є одним з прикладів успішної роботи іноземних інвесторів в Україні. Фінські власники змогли не лише зберегти виробництво, а й закріпитися на світовому ринку. Так обсяги виробництва були збільшені втричі.

Продукція «Запоріжкрану» постачається до багатьох країн світу. Частка експорту виробленої продукції складає понад 90%. Основними партнерами підприємства є країни далекого зарубіжжя. Голова Верховної Ради України ознайомився з виробництвом, поспілкувався з представниками трудового колективу.

- Хотів подякувати колективу та керівництву цього підприємства. Гарний завод, конкретний приклад того як працює іноземний інвестор в Україні. Більшість продукції іде на експорт. Це добре, але було б непогано, щоб і в Україні була змога купувати ваші крани. Сподіваюся, що ситуація буде змінюватися, ви зможете працювати не лише на експорт, але і для наших підприємств, для наших портів, - сказав Дмитро Разумков.

Відповідаючи на запитання журналістів Голова Верховної Ради України висловив свою позицію щодо важливості спілкування народних депутатів з людьми, врахування їх позиції у роботі.

Нагадаємо, Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України було змушене скасувати зустріч з народними депутатами України, заплановану на 22 листопада. Народні обранці від Запорізької області з різних причин не змогли взяти участь у заході. Участь у ньому підтвердив лише один народний депутат. Хоча під час зустрічі міські голови, представники об’єднаних територіальних громад планували підняти важливі питання, які стосувалися формування державного та місцевих бюджетів, земельної та адміністративно-територіальної реформи, тарифної політики.

- Народні депутати України повинні зустрічатися з людьми. У будь яких, навіть складних, дискусіях доводити свою позицію. Якщо ми десь помиляємось, то повинні чути людей для того, щоб змінювати свою позицію, а може десь «підрегульовувати» на рівні законодавства, - відзначив Дмитро Разумков.

Також Голова Верховної Ради України побував у ліцеї-інтернаті «Захисник». Ознайомився з умовами навчання та проживання у ліцеї. Поспілкувався з викладачами та вихованцями навчального закладу. Кращі з них були нагороджені цінними подарунками (годинниками) Голови Верховної Ради України.

- Хотів би вам побажати, щоб ви навчались військовій справі лише у класах. Ніколи не бачили у своєму житті війни. Держава, депутатський корпус, Верховна Рада України, Президент України Володимир Зеленський роблять для цього все можливе, - заявив Дмитро Разумков, звертаючись до ліцеїстів.