У Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Революції Гідності

21.11.2019 15:14

У Запоріжжі тривають заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи. Урочистий мітинг з нагоди пам’ятної дати відбувся сьогодні на Майдані Героїв.

Вшанувати пам'ять загиблих у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України на Майдані Героїв зібралися представники обласної та міської влади, громадських організацій, сотні запоріжців.

На початку мітингу представники різних релігійних конфесій провели спільний молебень за душі загиблих героїв, які захищали Україну під час Майдану і в зоні бойових дій на сході.

Виступаючи перед присутніми, керуючий справами виконкому Запорізької міськради Роман Омельянович зазначив, що сьогодні формується нова українська еліта, яка відстоює право України на європейське майбутнє.

- Наша молодь, яка зростає в умовах відкритості України до світу, є запорукою гідного розвитку нашої держави. Вона мріє та готова до того, щоб будувати, розвивати, творити та захищати країну та рідне місто. Ми сподіваємося, що на цьому важливому етапі історії Україна скористається всіма можливостями на краще майбутнє, - зазначив Роман Омельянович.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв Майдану, військовослужбовців - учасників війни на сході України та поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Революції Гідності.