Запорізьку освіту оцінять та внесуть пропозиції щодо її подальшого розвитку

21.11.2019 16:30

Міський голова Володимир Буряк та голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак підписали меморандум про співпрацю між Запорізькою міською радою та Державною службою якості освіти України. Це відбулось у рамках проведення у нашому місті Другої національної конференції лідерів освіти «Модератори освітніх реформ 2.0».

У 2019 році в Україні було введено новий спосіб перевірки закладів освіти. Його використання сприятиме підвищенню якості освітньої діяльності закладів освіти, вдосконаленню внутрішньої системи забезпечення якості освіти, приведенню освітнього та управлінського процесів у відповідність з вимогами законодавства, ліцензійними умовами.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що галузь освіти має постійно змінюватися. Використовуються нові методи у навчанні. Однак для забезпечення роботи галузі необхідний надійний фундамент. Міська влада зі свого боку робить для цього все можливе. Зокрема практично ліквідована черга до дошкільних закладів.

- Якими виховають дітей, таким буде наше суспільство у майбутньому. Кожен повинен виконувати свою роботу. І я вважаю, що наші вчителі свою роботу виконують, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що питання розвитку освіти є спільними для всіх регіонів України, тому їх потрібно вирішувати спільними зусиллями.

- Проведення такого заходу у Запоріжжя підтверджує, що міська влада, особисто міський голова опікуються питаннями освіти. А це означає, що у місті розвиваються дошкільна, шкільна, професійно-технічна освіта. У вашому місті є багато цікавих аспектів, зокрема у галузі освіти, - відзначив Руслан Гурак.

Голова Державної служби якості освіти наголосив, що підписання Меморандуму дозволить місту у подальшому отримати об’єктивну оцінку системи освіти, учбових закладів. Ця інформація стане основою прийняття рішень, спрямованих на підвищення якості освіти.