Запорізькі діти-сироти отримають грошову компенсацію на житло

22.11.2019 12:00

Сьогодні, 22 листопада, відбулось засідання міської комісії під головуванням заступника міського голови Запоріжжя Анатолія Пустоварова, на якій було проголосовано за розподіл державних коштів на житло між 17 дітьми-сиротами, мешканцями міста.

В Україні продовжується реалізація державної програми допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. З державного бюджету виділяють кошти, які можуть бути спрямовані на:

  • будівництво приміщень для малих групових будинків, житла для дитячих будинків сімейного типу, капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, яке перебуває в комунальній власності;
  • придбання житла у житлових будинках для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла, житла для дітей;
  • виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла;
  • розробку проєктної документації на нове будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків.

У Запорізькому міськвиконкомі створена спеціальна профільна комісія, яка розглядає справи дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сьогодні на нараді комісії було розподілено 9,9 мільйонів гривень, які у 2019 році надійшли з дербюджету до Запоріжжя на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

У Запоріжжі отримати ці кошти мають право 206 дітей. 17-м сьогодні вже вручили документи, що підтверджують надання компенсації. Долю ще однієї дитини, що була відсутня на зустрічі, вирішуватимуть на наступному засіданні.

- Найближчим часом діти мають відкрити особисті рахунки в «Ощадбанку». Там їх супроводжуватимуть та консультуватимуть місцеві спеціалісти. Гроші майже одразу надійдуть на рахунки, втім скористатися ними можна лише після надання договору «купівлі-продажу», - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Наталя Сиворакша.

15-м дітям з числа запрошених – передбачено нарахування коштів у розмірі 533 634 грн, ще двом дітям, які мають інвалідність – буде виділено по 705 774 грн.

- Дуже прошу вас бути уважними під час оформлення документів, отримання грошових коштів. Обов’язково зверніться за допомогою до фахівців, що розбираються в усіх фінансових та юридичних нюансах. Ви також завжди можете звернутись за порадою до наших профільних управлінь та служб, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.