У програмі «Черговий по місту» обговорювали нагальні для Запоріжжя питання

22.11.2019 11:50

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий разом з представником місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. До студії 21 листопада завітав заступник Запорізького міського голови Володимир Волобуєв та відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та у соціальній мережі Фейсбук.

Традиційно програма почалася зі звіту гостя студії. Володимир Волобуєв розповів, що у запорізькому аеропорту продовжується будівництво нового терміналу. Очікується, що у грудні споруда буде добудована.

- Вже помітні певні напрацювання та чималі перспективи. Минулого тижня відбулася зустріч за участю міського голови Володимира Буряка з керівництвом авіакомпанії SkyUp. Навесні наступного року «повітряні ворота» Запоріжжя прийматимуть аж 5 додаткових регулярних рейсів до Італії, Греції, Грузії, Кіпру та Болгарії. Це стало можливим завдяки покращенню сервісу і комфорту аеропорту, у тому числі й ремонту злітно-посадкової смуги. Очікується також зростання пасажиропотоку та кількості компаній, які спеціалізуються на організації авіаперевезень. У грудні зокрема додасться рейс Запоріжжя - Тель-Авів, - розповів Володимир Волобуєв.

Також заступник міського голови зазначив, що у Запоріжжі успішно реалізується програма розвитку комунального громадського транспорту. Перший етап – придбання автобусів, - вже виконаний. Триває й збір трамваїв на базі місцевого підприємства «Запоріжелектротранс» та закуповуються тролейбуси.

- Більшість запоріжців мабуть вже бачили на маршруті № 3 довгомірний тролейбус-гармошку. Це транспорт, який прибув до нас з Європи і після капітального ремонту вийшов на лінію. Його пасажиромісткість – 120 осіб. Обладнаний салон системою вентиляції, кондиціонування та обігріву, а також комфортними сидіннями. Тож закликаю всіх бережливо ставитися до зробленого, адже це власність кожного містянина, придбана на кошти платників податків. До кінця року планується поставка додаткової партії тролейбусів, у підсумку маємо отримати 9 одиниць, - підкреслив Володимир Волобуєв.

У другій частині програми заступник міського голови відповів на телефонні дзвінки запоріжців. Частина з них стосувалася благоустрою та житлово-комунального господарства.