Володимир Буряк обговорив важливі питання з представниками відомих авіакомпаній

22.11.2019 17:00

Представники кількох відомих українських та світових авіакомпаній сьогодні ознайомилися з ходом робіт на будівництві нового терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Адже ці авіакомпанії планують і далі працювати у запорізькому аеропорту, відкривати нові рейси. Міський голова Володимир Буряк та представники авіакомпаній обговорили плани подальшого співробітництва.

За останні роки Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» значно збільшив пасажиропотік. Минулого року він склав понад 400 тисяч пасажирів. Цього року підприємство планує перевищити цей показник. А у перспективі новий пасажирський термінал, будівництво якого має завершитися у грудні, зможе обслуговувати до 1 мільйона пасажирів.

Робота над збільшенням кількості пасажирів ведеться постійно. Тут активно співпрацюють міська влада, керівництво аеропорту. Один з напрямків цієї роботи – постійний діалог з авіаперевізниками. Як з тими, хто вже працює у Запоріжжі, так і тими, хто лише зацікавлений у цьому.

Черговий крок у цьому напрямку – зустріч міського голови Володимира Буряка з представниками авіакомпаній, яка відбулась сьогодні на території Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». У рамках цієї зустрічі гості відвідали будівництво пасажирського терміналу, поспілкувалися з міським головою та керівництвом аеропорту.

- Чим більше авіакомпаній працюватиме в аеропорту, тим краще він розвиватиметься. Кілька років тому ніхто не вірив у можливості нашого аеропорту. Тепер можна сказати, що тоді було прийняте правильне рішення щодо реалізації міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», - сказав Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк проінформував авіаперевізників про результати впровадження програми розвитку аеропорту. Ремонт злітно-посадкової смуги, стан будівництва нового пасажирського терміналу, роботи з оновлення радіотехнічного та світлосигнального обладнання, відкриття нових рейсів та інше.

Міський голова наголосив, що аеропорт розвивається за кошти громади, тому подальшу його долю має визначати громада, в тому числі стосовно концесії, але сам Володимир Буряк проти передачі аеропорту в концесію.

У зустрічі взяли участь представники авіакомпаній «Мотор Січ», Wizz Air, «Sky Up», «LOT – Польські авіалінії», «Pegasus Airlines» та інших. Кожен з них мав можливість задати питання, висловити свою думку щодо розвитку запорізького аеропорту, планів подальшого співробітництва.

- Велика честь бути присутніми на реконструкції, будівництві таких об’єктів. Задоволені тим, що Запоріжжя вже у березні приєднається до маршрутної сітки нашої авіакомпанії. Вважаю, що співробітництво з запорізьким аеропортом буде корисним та вигідним, - зазначила менеджер з корпоративних комунікацій Wizz Air Пауліна Госк.

Нагадаємо, у березні відомий угорський лоукостер відкриває з Запоріжжя рейси до Будапешта, Відня, Вільнюса, Вроцлава, Гданська та Кракова.

Задоволені досвідом співробітництва з Запоріжжям і в авіакомпанії «Sky Up». Нагадаємо, авіакомпанія вже обслуговує рейси з Запоріжжя до Києва, Шарджі. У грудні запрацює рейс до Тель-Авіва. Навесні будуть відкриті рейси ще за 5 новими напрямками – Ріміні (Італія), Ларнака (Кіпр), Іракліон (Греція), Батумі (Грузія), Бургас (Болгарія).

- Добре, що такі зустрічі відбуваються, обговорюються важливі питання. Ми бачимо, яких зусиль докладають міська влада, громада для розвитку аеропорту, залучення авіаперевізників. У свою чергу авіаційна галузь сприяє збільшенню інвестицій до регіону, - відзначив директор з продажу Авіакомпанії «SkyUp» Олександр Джиджора.