Запоріжці вшанували пам'ять жертв Голодоморів

25.11.2019 10:34

23 листопада в обласному центрі біля пам'ятного знака «Жертвам Голодомору 1932-1933 років» відбувся мітинг-реквієм. Присутні запалили свічки та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Представники обласної та міської влади, політичних партій, громадських організацій, трудових колективів, релігійних конфесій, містяни зібралися біля пам'ятника «Жертвам Голодомору 1932-1933 років», щоб вшанувати пам'ять мільйонів українців, заморених голодом.

- Запоріжці разом зі всїєю країною згадують жертв голодоморів, які, на жаль, не один раз були в Україні. Сьогодні нам складно уявити, як можна було вижити в ті страшні часи. Але я сподіваюсь, що кожен з присутніх згадає своїх прадідусів та прабабусь, усвідомить як важко їм було. Це необхідно, щоб більше цінувати життя ми маємо зараз, та постійно вдосконалювати себе, усвідомлювати свою відповідальність, щоб подібні трагедії ніколи не повторювались, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович. 

Представники релігійних конфесій провели молебень в пам'ять про загиблих під час Голодоморів, які стали справжнім геноцидом українського народу.

На завершення мітингу-реквієму представники влади, містяни запалили поминальні свічки, поклали до пам'ятного знаку квіти, колоски пшениці.