У Запоріжжі відбувся інформаційно-роз’яснювальний рейд на стихійному ринку біля цирку

25.11.2019 10:43

23 листопада представники Вознесенівської районної адміністрації, керівництво інспекції з благоустрою, працівники інших профільних департаментів та правоохоронці здійснили спільний рейд на стихійному ринку біля цирку. Мета заходу – проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед учасників стихійної торгівлі щодо закриття ярмарку та наявності вільних місць на запорізьких комунальних ринках.

У листопаді з метою запобігання незаконній торгівлі ярмарок біля цирку був офіційно заборонений. Причина – невиконання його першочергових функцій, регулярне засмічення територій та збут неперевіреного в спеціалізованих лабораторіях товару.

- Ми поширюємо спеціальні інформаційні матеріали, роз’яснюємо, через що закривається територія, куди далі йти людям. Таку роботу ми проводитимемо протягом двох тижнів, далі працювати вже буде лише поліція. Але я дуже сподіваюсь, що люди нас зрозуміють і оберуть інше місце для торгівлі серед списку запропонованих. Дійсно, до нас надходить чимало скарг від містян щодо забруднення території, її неестетичного та негігієнічного вигляду, - зазначив заступник голови Вознесенівської районної адміністрації Єгор Демчевський.

Як варіант – людям пропонують місця на комунальних ринках Запоріжжя, вільні території є на кожному з 8 існуючих.

- Прохання звертатися до адміністрацій, там вже визначать - куди кого поставити. Але вільних місць дійсно чимало. На «Критому ринку», наприклад, є щонайменше 50 місць на бетонних прилавках, ціна за погонний метр складає приблизно 7 гривень. Якщо орендувати палатку – вартість складе 10 гривень, - розповів завгосп КП «Запоріжринок» Михайло Кривенко.

Нагадаємо, міська влада планує розвивати одну з центральних площ міста - навесні наступного року запланована реконструкція парку Пушкіна, розташованого поряд з цирком. Там хочуть встановити майданчик з атракціонами, де маленькі запоріжці зможуть гуляти та відпочивати у вихідні.