Запоріжжя готується до прийняття бюджету міста

25.11.2019 12:34

У Запоріжжі продовжується підготовка до прийняття бюджету міста на 2020 рік. Його планують розглянути на сесії міської ради, яка запланована на 18 грудня. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Державний бюджет України вже затверджений. Це дає можливість місцевим громадам працювати над прийняттям власних бюджетів. Всі необхідні для цього фінансові показники вже доведені на місця. Тому у Запоріжжі робота над проєктом бюджету міста на 2020 рік вже вийшла на завершальний етап.

- Готуємось до прийняття бюджету міста. Бюджетна сесія запланована орієнтовно на 18 грудня. Можу сказати, що ситуація з бюджетом наступного року не дуже радісна. Він буде приблизно на 1 мільярд гривень менше цьогорічного. Є питання щодо недофінансування державних субвенцій на освіту, медицину, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України планувало провести зустріч з народними депутатами, які представляють Запорізьку область. Необхідно було розглянути низку важливих питань. Вони стосувалися не лише бюджету, а й адміністративно-територіальної реформи, закону про продаж землі. На жаль, більшість народних обранців проігнорували захід, його були змушені скасувати.