Запорізька лікарня №3 святкує 90-річчя

25.11.2019 16:19

Восени 1929 року розпочалася історія міської лікарні №3, яка розташована у Дніпровському районі Запоріжжя. Зараз медичний заклад надає запоріжцям спеціалізовану допомогу офтальмологічного, хірургічного, ЛОР спрямування. Сьогодні колектив лікарні святкує 90-річчя свого медичного закладу. Святковий захід пройшов у концертному залі ім. Глінки. Привітати медиків зі святом приїхав міський голова Володимир Буряк.

У міській лікарні №3 зараз нараховується 359 працівників. У тому числі 69 лікарів та 139 медичних сестер. Діє стаціонар на 240 ліжок. У складі лікарні два хірургічних відділення, відділення мікрохірургії ока та інші. Це дозволяє медичному закладу надавати допомогу запоріжцям за кількома напрямками. Працює поліклінічне відділення, яке обслуговує 23 тисячі пацієнтів.

Сьогодні для колективу медичного закладу було організовано святковий захід у концертному залі ім. Глінки. Серед запрошених на свято і міський голова Володимир Буряк, який привітав працівників лікарні зі святом.

- Головне, що лікарня є, була та буде. Найбільш важливою її частиною є ви, люди, які надають допомогу. Тисячі запоріжців вдячні вам за це, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, лікарня була заснована восени 1929 року. Медичний заклад працює та продовжує розвиватися. У тому числі завдяки підтримці бюджету міста. Так, за 4 роки було придбано багато медичного обладнання на загальну суму близько 7,7 мільйонів гривень.

- Один з головних напрямків вашої роботи – повертати людям можливість бачити. Тим, хто не може з фінансових причин зробити таку операцію, допомагає бюджет міста. За час реалізації програми відновлено зір 694 запоріжцям за рахунок коштів міського бюджету, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк також відзначив, що у складі лікарні створено Центр амбулаторної реабілітації учасників АТО, бойових дій, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Володимир Буряк вручив подяку колективу лікарні за професіоналізм та самовіддану працю.