У Запоріжжі розповіли, як проходитиме фестиваль бізнес-ідей «Startup Fest-2019»

25.11.2019 18:00

Сьогодні відбулась пресконференція за участі представників місцевої влади, яку організувала Агенція регіональних ініціатив. Говорили про фестиваль бізнес-ідей «Startup Fest-2019», який відбудеться 29 листопада у Запоріжжі у виставковому комплексі «Козак-Палац». Представники міської влади анонсували насичену програму.

Захід відбудеться за ініціативи Запорізької міської ради, Запорізької торгово-промислової палати та за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації в рамках програми підтримки малого та середнього підприємництва в Запоріжжі.

За словами організаторів, цьогорічний захід об’єднає в собі виставку об’єктів інфраструктури для підтримки підприємництва та комплекс ділових заходів. Так, учасники фестивалю зможуть взяти участь у круглому столі, присвяченому підтримці інноваційних економічних ініціатив муніципалітетами – за участю представників Канадського посольства.

Також передбачені інтерактивні тренінги, лекції, майстер-класи для започаткування, підтримки та розвитку малого та середнього підприємництва, тематичні тренінг-зони («Франчайзинг", «Інструменти залучення інвестицій: краудфандінг, краудінвестинг», «Підтримка в Україні стартапів. Діяльність державних програм та фондів»), дискусійні платформи («Розвиток розумного міста», «Діловий клуб «Жіноча Ліга»: «Жіночий стартап-рух», установчі збори кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування») та бізнес-квести.

Перлиною фестивалю традиційно є конкурс стартап-проєктів з призовим фондом. На конкурс стартапів цього року надійшло 77 проєктів, з яких експертною комісією було відібрано 33 найкращих, розробники котрих будуть представляти свої проєкти у фіналі.

Для фіналістів заплановано 3 навчальні сесії з доопрацювання бізнес-планів та ораторської майстерності, з яких вже 2 відбулось.

Відмінність цьогорічного конкурсу полягає у виділенні соціальних стартапів в окрему категорію. Крім того, значно зріс призовий фонд конкурсу, який цього року складає 220 тис. грн. Переможці обиратимуться за двома категоріями: «соціальне підприємництво» та «інноваційні стартапи» та отримають грошову  винагороду у сумі: 1 місце - 60 тис. грн, 2 місце – 30 тис. грн, 3 місце – 20 тис. грн. Також забезпечено підтримку менторів, безкоштовні консультації експертів, подарунки та призи від партнерів.

Презентувати власні проєкти конкурсанти будуть перед експертною комісією, до складу якої увійшли підприємці, бізнес-тренери, ІТ-фахівці, інвестори та успішні стартапери.

- Перший "Startup Fest" показав, що ми рухаємося у правильному напрямку. Цього року до нас надійшло вдвічі більше заяв для участі. Тож, буде ще більше учасників, ще більше спікерів, ще краща організація. Плани великі, всіх запрошуємо до участі, - сказав у ході пресконференції радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.