У Запоріжжі на проспекті Металургів масово демонтують рекламні вивіски

26.11.2019 13:20

У місті триває боротьба з незаконно встановленою зовнішньою рекламою. Сьогодні працювали на проспекті Металургів. Виявлення порушників і демонтаж невідповідної реклами проводить робоча група, до складу якої входять представники міської інспекції з благоустрою, департаменту архітектури і комунального підприємства «Запоріжградпроект».

Третій рік поспіль в Запоріжжі ведеться посилена боротьба з незаконною зовнішньою рекламою. Так, цього року на недобросовісних підприємців складено більше 100 актів проведення перевірок, відправлено майже 60 приписів на усунення порушень, демонтовано 18 об'єктів.

Сьогодні робоча група приїхала на проспект Металургів, щоб демонтувати рекламні щити на 7 магазинах, які не мають дозволу місцевої влади на їх розміщення. Однак підприємці усунули рекламу самостійно напередодні ввечері. Тепер, згідно з правилами благоустрою, власники магазинів повинні затвердити з містом новий зовнішній вигляд рекламних щитів. Вони не можуть бути крупногоабаритними, не повинні закривати фасад будівлі. Всі правила оформлення прописані в коді міста.

- Вимоги до вивісок такі: площа менше трьох квадратних метрів, букви розташовані «на просвіт», щоб не закривати фасади будівель, а також відсутність металевих конструкцій. Тільки букви, які складають назву об'єкта, - пояснив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Перед примусовим усуненням рекламних щитів підприємці отримують лист-попередження з проханням самостійно провести демонтаж в зазначений термін. Якщо підприємець ігнорує це попередження, інспекція з благоустрою разом з комунальними службами демонтує конструкції самостійно і вивозить їх на зберігання. Підприємець може повернути ці елементи, якщо заплатить суму за демонтажні роботи і зберігання.

Боротьба з незаконною рекламою продовжиться й надалі.