У Запоріжжі обговорили досягнення та плани розвиту Шевченківського району

26.11.2019 16:49

У малій залі Запорізької міської ради на пресконференції голова районної адміністрації Федір Маєр розповів журналістам про досягнення та перспективи розвитку Шевченківського району.

Традиційно пресконференція розпочалася з доповіді голови найбільшого району міста про те, які роботи були проведені у поточному році. Федір Маєр розповів, що у 2019 році основна увага була приділена інфраструктурним об’єктам - дорогам, тротуарам, освітленню.

- Тільки цього року було відремонтовано внутрішньоквартальні дороги загальною площею 20 тисяч квадратних метрів. Приділялась увага також і дорогам у приватному секторі та ремонту тротуарів. Спільно з оліяжиркомбінатом відновлене дорожнє покриття ділянки біля цього підприємства - понад 800 квадратних метрів. Зараз там дорога в нормальному стані. Наступного року плануємо там побудувати тротуар, - розповів Федір Маєр.

Також обговорювались питання щодо джерела незвичного запаху, схожого на побутовий газ, який два тижні тому тривожив мешканців Шевченківського району. Міська комісія проінспектувала підприємства району, які є потенційними джерелами викидів. Наразі подібних випадків не фіксувалось.

Відповідаючи на питання журналістів, Федір Маєр розповів, що зараз ведеться робота з підприємствами району щодо утримання та прибирання доріг у зимовий період. Голова районної адміністрації зазначив, що промисловці відповідально ставляться до своїх обов’язків та прибирають не лише прилеглу територію, а й за її межами. Також говорили про передачу до комунальної власності парку Шевченка. Спочатку за це питання мають проголосувати депутати на сесії. У подальшому планується провести реконструкцію парку - відновити пішохідні доріжки, центральну клумбу, встановити лавки та урни, провести освітлення.